The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Βίδες με μανιτάρια Bourguignon
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Βίδες με μανιτάρια Bourguignon

Print Friendly

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Οι γιορτές πλησιάζουν κι είμαι πολύ χαρούμενη γι’αυτό. Επέστρεψα επιτέλους στο σπιτάκι μου μετά το πέρας των ακτινοβολιών! Ήταν μια δυνατή εμπειρία που με ωρίμασε και μ΄έκανε να δω τη ζωή με άλλο μάτι. Η καθημερινή επίσκεψη στο νοσοκομείο δεν ήταν και το πιο ευχάριστο πράγμα…Η διαδικασία της θεραπείας ωστόσο ήταν ανώδυνη και διαρκούσε μόνο λίγα λεπτά. Η βασική παρενέργεια ήταν ότι από τα μέσα και μετά άρχισα να νιώθω έντονη κόπωση και υπνηλία. Το υπερδραστήριο μαμούνι λοιπό έγινε δοκιμαστής καναπέδων, καρεκλών και κρεβατιών…Χαχαχα! Δεν πειράζει…Ας είναι…Όλα καλά και άγια! Δεν ξεχνώ την τεράστια τύχη μου που το ανακάλυψα τόσο νωρίς και μόνο ευγνωμοσύνη έχω μέσα μου για την περιπέτειά μου. Κοιτάω μπροστά με αισιοδοξία και χαμόγελο!

Αποχαιρετώντας το Ρίο
Αποχαιρετώντας το Ρίο

Ας περάσουμε στα μαγειρικά μας τώρα! Γιορτές πλησιάζουν και έχουμε αρχίσει να οργανωνόμαστε για το εορταστικό τραπέζι. Αυτή συνταγή για κυρίως πιάτο είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει! Όπως έχω πει επανειλημμένα, τα μανιτάρια είναι το δώρο του Θεού προς τους χορτοφάγους! Μια τροφή που λατρεύω για την γεύση τους και την πολυχρηστικότητά τους. Στο μπλογκ θα βρείτε το ψητό και το κοκκινιστό του χορτοφάγου, δυο συνταγές που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες. Ακόμα τα κάνουμε πανέ, πατέ και τα απολαμβάνουμε με χίλιους δυο τρόπους! Εμπνευστείτε από αυτή και αυτή τη συλλογή με μανιταροσυνταγές! Ένας από τους αγαπημένους μου είναι αυτή συνταγούλα. Το μοσχάρι Bourguignon είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό πιάτο της Γαλλίας που γίνεται με κρέας, κόκκινο κρασί, κρεμμυδόπουλα κ μανιτάρια. Εγώ απλά αφαίρεσα το μοσχάρι και κράτησα τα υπόλοιπα υλικά κι έγινε ένα φαγάκι μούρλια!

Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα! Οι καρδιές μας να γεμίσουν φως και αγάπη! Μουάτς!

Βίδες με μανιτάρια Bourguignon
Βίδες με μανιτάρια Bourguignon

Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. βίδες
500 γρ. πορτομπέλο σε φέτες
12 κοκκάρια (κρεμμύδια στιφάδου)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
250 γρ. ντομάτα σε κομματάκια κονσέρβα
1 φλ.+4 κ.σ. κόκκινο κρασί
3 κ.σ. πελτές ντομάτας
5+1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 δαφνόφυλλα
φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός

Βίδες με μανιτάρια Bourguignon
Βίδες με μανιτάρια Bourguignon

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τα μανιτάρια. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω μετά το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο, την δάφνη, το θυμάρι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά. Μετά ρίχνω τη ντομάτα και τον πελτέ. Στο μεταξύ σε άλλο τηγάνι ζεσταίνω 1 κ.σ. λάδι και σοτάρω τα κοκκάρια. Σβήνω με 4 κ.σ. κρασί κι αφήνω να μαγειρευτούν ώσπου να πάρουν χρώμα. Όταν ροδίσουν, τα ρίχνω κι αυτά στα μανιτάρια για να μαγειρευτούν όλα μαζί.  Λίγο πριν το τέλος ρίχνω και το αλεύρι, το οποίο το έχω χτυπήσει με 1 κ.σ. ζωμό και το ρίχνω στο φαγάκι μου για να δέσει τέλεια η σάλτσα. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το λάδι και στο τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό. Σερβίρω με βίδες ή άλλο ζυμαρικό ή με ρύζι. Καλή σας απόλαυση!

2 Comment

  1. λυπάμαι πολύ για την περιπετειά σου!!! σου ευχομαι απλά να είναι μια περιπέτεια και να σε εχει ο Θεός καλά. Ευχαριστούμε και για την όμορφη συνταγή σου!!!!!!