Υλικά
500γρ φυτική κρέμα γάλακτος (για σαντιγύ)
4 πακέτα κράκερ
άχνη ζάχαρη
για την κρέμα
4 αυγά ολόκληρα και 4 κρόκοι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κουτιά εβαπορέ αραιωμένο
2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου (βανίλια)
4 βανίλιες
4 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά και τους κρόκους με 1 φλυτζάνι ζάχαρη
Σε μια κατσαρόλα βάζω το αραιωμένο εβαπορέ και το 1 φλυτζάνι ζάχαρη και τα βάζω σε χαμηλή φωτιά. Όταν θα έχουν χτυπηθεί καλά τα αυγά με την ζάχαρη, τα προσθέτω σιγά- σιγά στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια Έπειτα προσθέτω τις βανίλιες και το άνθος αραβοσίτου, ανακατεύω συνέχεια. Όταν η κρέμα πήξει, προσθέτω το βούτυρο.
Σε ένα σκεύος απλώνω μια στρώση κράκερ, από πάνω βάζω μια στρώση κρέμα, μετά μια στρώση κράκερ και ακόμα μια στρώση κρέμα. Τέλος χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ και την βάζω πάνω από το γλυκάκι μου. Διακοσμώ με τριμμένα κράκερ και ζάχαρη άχνη.
2 Comment