The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Μπισκότα με Blue Cheese-Blue cheese cookies

DSCN2846

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστην λόγω της περιβόητης γαστρεντερίτιδας που έπληξε πολύ κόσμο επιστρέφω με μια απλή και νόστιμη συνταγούλα! Μπισκοτάκια αλμυρά με Blue Cheese, το οποίο σημειωτέον παλαιότερα το σιχαινόμουν και τώρα το λατρεύω…Άβυσσος οι γευστικοί κάλυκες του ανθρώπου…Ταιριάζουν απόλυτα με ένα ποτήρι λευκό κρασί! Απολαύστε τα!

 

Υλικά:

 
100γρ. blue cheese
100γρ. αλεύρι
80γρ. ηλιέλαιο
1κσ καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Πλάθω την ζύμη σε ρολά με διάμετρο 5 εκατοστά. Τα τυλίγω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Τα βγάζω από το ψυγείο και τα κόβω σε ροδέλες του ενός εκατοστού. Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα ή σιλικόνη και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180οC βαθμούς σε αέρα. Τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν (όχι μέσα στο ταψί).

After a long absence due to gastroenteritis I am finally back with a yummy and easy recipe! Savory cookies with blue cheese, an ideal accompaniment for a glass of white wine! The strange thing is that I used to detest blue cheese and now I have become a huge fun! What can I say? Our taste buds change as years go by! Enjoy!

 

Ingredients:

 
100gr. blue cheese
100gr. flour
80gr. sunflower oil
1Tbsp corn flour

Directions:
Combine all ingredients in a bowl and knead until well incorporated. Shape dough in rolls of diameter 5cm. Cover rolls in plastc wrap and let them cool in the fridge for at least 1 hour. Then cut them in slices of 1cm. Place them on a baking tray covered with baking sheet and bake in preheated oven for 20 minutes at 180οC . Take them out of the oven and allow to cool.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 148 times, 1 visits today)

36 Comment

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Απίθανα μπισκοτάκια! Στο μεταξύ, όπως κι εσύ παλιότερα σιχαινόμουν το μπλε τυρί αλλά τώρα το χρησιμοποιώ όπου μπορώ! Φιλιά!

  2. Καλέ τι πρωτότυπη συνταγή είναι αυτή!!! το κρασί το τιμάμε συχνά οπότε ευκαιρία να το συνοδέψουμε!! περαστικούλια και καλή εβδομάδα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *