The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Μανιταρόταρτα

Print Friendly
PB141335
Σήμερα η αδερφούλα μου η Ελένη, μας έφτιαξε αυτήν την πολύ νόστιμη μανιταρόταρτα, αξίζει να την δοκιμάσετε, όπως καταλαβαίνετε ψήθηκε στον φούρνο της μαμάς μου….., αύριο ελπίζω να έρθει ο μάστορας!!!
Υλικά
για την βάση:
300 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
1 σφηνάκι νερό
1 κσ αλάτι
για την γέμιση:
500 γραμμάρια μανιτάρια champignon
2 κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμύδια
μια χούφτα μαϊντανό
200 γραμμάρια γκούντα
100 γραμμάρια φέτα
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Ανακατεύω τα υλικά της ζύμης, την τυλίγω με μεμβράνη και την βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ψιλοκόβω τα υλικά της γέμισης (μανιτάρια, κρεμμύδια, μαϊντανό) και τα μαραίνω σε ένα τηγάνι. Σε ένα μπωλ χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι και τα τυριά, προσθέτω πιπέρι και στην συνέχεια ενώνω τα δύο μείγματα.
Ανοίγω την ζύμη στην ταρτιέρα μου και ρίχνω το μείγμα μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Η ζύμη δεν βγαίνει τραγανή, ωστόσο η τάρτα είναι σχετικά ελαφριά και νόστιμη και είναι και η πρώτη που έφτιαξε η αδερφούλα μου, έχει συναισθηματική αξία, δεν μπορούσα να μην την ανεβάσω ……

14 Comment