The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Τούρτα γκανάς με γεύση φουντούκι – Ganache hazelnut cake

Τούρτα γκανάς με γεύση φουντούκι - Ganache hazelnut cake

Να και το γλυκό μας!!!! Αν δεν τον έχετε σκλαβώσει με τα ραβιόλια καρδούλες , να είστε σίγουρες ότι αυτό το γλυκό θα τον αποτελειώσει….. Ή ακόμα καλύτερα αν κάποιος κύριος το φτιάξει στην καλή του, να είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά της!!!!!
Είναι κουταλιά και ευχαρίστηση. Υπέροχο γλυκό, με την εγγύηση του Στέλιου Παρλιάρου, από το βιβλίο του Σοκολάτα.
Και Χρόνια μας πολλά !!!!!!!!

Υλικά

Υλικά για το μπισκότο:


125 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο σε σκόνη

100 γρ. άχνη ζάχαρη
60 γρ. ασπράδια αβγών
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
10 γρ. κορν φλαόυερ
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
30γρ φουντούκια χοντροκομμένα
Για την Ganache:
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. γάλα
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
100 γρ. φουντούκια
30 γρ. αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση

Για το μπισκότο:
Λιώνω την κουβερτούρα στους 50-55◦C. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα χοντροκομμένα φουντούκια και προσθέτω την κουβερτούρα. Απλώνω το μείγμα σε μια λαδόκολλα ή σιλικόνη σε πάχος 1 εκ., πασπαλίζω στην επιφάνεια με τα χοντροκομμένα φουντούκια και ψήνω στους 170◦C για περίπου 15’. Αφήνω να κρυώσει.
Για την Ganache:
Τούρτα γκανάς με γεύση φουντούκι - Ganache hazelnut cakeΤεμαχίζω την κουβερτούρα. Βράζω το γάλα με τα 125 γρ. κρέμα γάλακτος και το ρίχνω πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνω ένα λεπτό και ανακατεύω. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φουντούκια μαζί με το αραβοσιτέλαιο έως ότου γίνουν πάστα. Την προσθέτω στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύω και όταν η θερμοκρασία της σοκολάτας φτάσει τους 35◦C (την ακουμπάω χωρίς να καίγομαι) προσθέτω την παχύρευστη κρέμα. Ανακατεύω απαλά.
Συναρμολόγηση:
Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 24χ8 εκ βάζω μια στρώση από την ganache, κόβω από το μπισκότο μια λωρίδα ελαφρώς μικρότερη από την φόρμα και την τοποθετώ πάνω στην κρέμα. Συνεχίζω την διαδικασία για άλλες δυο φορές. Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά και ξεφορμάρω βουτώντας την φόρμα σε ζεστό νερό. Γαρνίρω προαιρετικά με κομμάτια καραμέλας και φουντούκια
Για να είναι πιο εύκολο να την ξεφορμάρω είχα απλώσει μεμβράνη στην φόρμα μου, οπότε όταν είχε κρυώσει βγήκε πάρα πολύ εύκολα.
Τούρτα γκανάς με γεύση φουντούκι - Ganache hazelnut cake

Valentine’s dinner would not be complete without a sweet treat! After the heart shaped ravioli  can you think of anything better than a slice of this irresistible hazelnut cake? I am sure your love will appreciate it very much! Or even better if a man tries to make this for his wife, he can be certain that he is going to steal her heart! A heavenly dessert by Stelios Parliaros!

Happy Valentine’s Day to everybody!

Τούρτα γκανάς με γεύση φουντούκι - Ganache hazelnut cake

Ingredients:
For the biscuit:


125 gr. hazelnuts, roasted and ground

100 gr. powdered sugar
60 gr. egg whites
50 gr. whipping cream( 35% fat)
10 gr. cornstarch
50 gr. couverture chocolate ( 55% cocoa content)
30 gr. hazelnuts, coarsely chopped
Τούρτα γκανάς με γεύση φουντούκι - Ganache hazelnut cake For the Ganache:
250 gr. couverture chocolate ( 55% cocoa content)
125 gr. whipping cream (35% fat)
150 gr milk
125 gr.whipping cream (35% fat) beaten until thick
100 gr. hazelnuts
30 gr. corn oil
Directions:

For the biscuit:
Melt chocolate at 50-55◦C. Combine all ingredients except for the coarsely chopped hazelnuts and add chocolate. Spread the mixture on a baking or silicon sheet (1cm thickness), sprinkle the surface with the coarsely chopped hazelnuts and bake at 170◦C for about 15’. Allow to cool.
For the Ganache:
Cut chocolate to pieces. Boil milk with125 gr. whipping cream and pour this mixture on the blocks of chocolate. Wait for 1minute and then stir. In a food processor blend hazelnuts with corn oil until they become paste. Add this paste to the chocolate mixture, stir and when chocolate temperature gets to 35◦C (you can touch it without burning), add the thick cream. Stir gently.
Τούρτα γκανάς με γεύση φουντούκι - Ganache hazelnut cake

Assembly:

In an oblong cake tin (24χ8 cm) place a ganache layer. Then cut a strip out of the biscuit (slightly narrower than the cake tin) and place it on the ganache. Repeat this procedure twice. Put in the fridge and allow to cool. Take the cake out of the tin by dipping it in hot water. Garnish with caramel decoration and hazelnuts, if you want.
Τούρτα γκανάς με γεύση φουντούκι - Ganache hazelnut cake

You can line it up the with plastic wrap. In this way it will be very easy to get the cake out of the tin when cool.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 187 times, 1 visits today)

40 Comment

  1. Καλησπέρα. Εξαιρετική η πρότασή σου, υλικά, γεύση και χρώμα! Η εκτέλεση πολλή καλή και η παρουσίαση επίσης.
    Τούρτα όντως γλυκός πειρασμός!
    Κομματάκι έμεινε να έρθει προς τα εδώ;
    Εύχομαι ένα υπέροχο, εορταστικό βράδυ. Φιλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *