The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σούπα βελουτέ με μπρόκολο κ καραμελωμένα πορτσίνι
Κυρίως πιάτο Σούπες

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο κ καραμελωμένα πορτσίνι

For the recipe in English click here

Κανονικά τώρα θα έπρεπε να κοιμάμαι κ να βλέπω ζωντανά όνειρα όπως συνηθίζω σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Έλα όμως που από τότε που μπήκα στον 8ο μήνα, δεν μου κολλάει ο άτιμος ο ύπνος! Αντιλαμβάνομαι πολύ πιο έντονα τις κινήσεις του μπέμπη, προφανώς τώρα που μεγαλώνει πού να χωρέσει ο καημένος στον ούτως ή άλλως περιορισμένο ζωτικό του χώρο…Κάτι λοιπόν τα νυχτερινά παρτάκια που στήνει ο μικρός, κάτι η τουαλέτα που φωνάζει το όνομά μου κάθε τρεις κ λίγο, ξαγρυπνάω η δόλια κ άντε μετά να κοιμηθώ! Οπότε ήρθα στο σαλόνι κ είπα να γράψω τουλάχιστον την ανάρτηση μπας κ νυστάξω!
Οι σούπες είναι από τα φαγητά που τρώω μετά μανίας στην εγκυμοσύνη μου. Η συγκεκριμένη είναι από τις καλύτερες που έχω φτιάξει. Σούπα με μπρόκολο κ καραμελωμένα κρεμμύδια κ πορτσίνι. Αν δεν αγαπάτε αυτό το υπέροχο λαχανικό, τότε με αυτό το πιάτο θα αλλάξετε γνώμη. Δεν “ακούγεται” το μπρόκολο κ το αποτέλεσμα είναι μια χειμωνιάτικη σούπα μεστή από γεύση κ αρώματα! Το κρασί, τα πορτσίνι κ το φασκόμηλο είναι οι πρωταγωνιστές! Σας προτρέπω να την δοκιμάσετε!
Γλυκά φιλιά κ καλή εβδομάδα! (ελπίζω μέχρι να τελειώσω την ανάρτηση να έχω νυστάξει!)

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο κ καραμελωμένα πορτσίνι κ κρεμμύδια - Creamy broccoli soup with caramelised porcini and onions
Σούπα βελουτέ με μπρόκολο κ καραμελωμένα πορτσίνι

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μπρόκολο
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
από 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα κ ξερός δυόσμος
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
για γαρνίρισμα:
12 γρ. πορτσίνι ή/και μαύρες τρομπέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
5-6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
3/4 φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο κ καραμελωμένα πορτσίνι κ κρεμμύδια - Creamy broccoli soup with caramelised porcini and onions
Σούπα βελουτέ με μπρόκολο κ καραμελωμένα πορτσίνι κ κρεμμύδια

Εκτέλεση:
Μουλιάζω στο κρασί τα πορτσίνι για 2 ώρες. Κατόπιν τα ψιλοκόβω. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα κρεμμύδια, το σκόρδο κ τα μανιτάρια κ τα σοτάρω στο λάδι. Κατόπιν σβήνω με το κρασί στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια κ αφήνω να εξατμιστεί. Σιγοψήνω μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Στο μεταξύ βάζω το μπρόκολο, την πατάτα, το κρεμμύδι κ το σκόρδο (κομμένα σε κομμάτια) σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση κ αφήνω να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω το αλατοπίπερο, την πάπρικα, τον δυόσμο κ το ελαιόλαδο. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιώ ώσπου να γίνει βελουτέ η σουπίτσα μου. Επαναφέρω στο μάτι την κατσαρόλα να πάρει μια τελευταία βράση. Αποσύρω από τη φωτιά κ σερβίρω σε μπολ/πιάτα κ από πάνω μοιράζω το μείγμα με τα μανιτάρια. Καλή σας απόλαυση!

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο κ καραμελωμένα πορτσίνι κ κρεμμύδια - Creamy broccoli soup with caramelised porcini and onions
Σούπα βελουτέ με μπρόκολο κ καραμελωμένα πορτσίνι κ κρεμμύδια

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.772 times, 2 visits today)

9 Comment

  1. Great! I need more soup recipes as I have recently bought Philips Soup Maker. It does all the job of blending and cooking soup in a single container. I just have to wait a few mins. and then pour myself some hot soup. Broccoli soup looks interesting. I usually stir fry broccoli with mixed herbs. Drinking it will be definitely new!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *