The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πουτανέσκα
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πουτανέσκα

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Η ζωή εδώ στο νησί κυλά όμορφα. Σιγά σιγά οι τουρίστες κάνουν την εμφάνισή τους, μαζί ο,τι συνεπάγεται αυτό (π.χ. πούλμαν, γουρούνες, αύξηση της κίνησης κτλ). Η Ζάκυνθος αλλάζει πρόσωπο τους καλοκαιρινούς μήνες. Από ήσυχη κοπελούλα μεταμορφώνεται σε ζωηρή έφηβη που ξεσαλώνει. Το ίδιο κάνουν κι οι μαθητές… Είναι δύσκολο να τους συγκρατήσεις κ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να τους τιθασεύσεις κ να καταφέρεις να κάνεις μάθημα στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Το μυαλό των παιδιών είναι στη θάλασσα, τις βόλτες κ τα παιχνίδια (δυστυχώς ηλεκτρονικά) κι όχι στα απαρέμφατα κ τις μετοχές, τις κύριες κ δευτερεύουσες προτάσεις κτλ!

Ας περάσουμε στην συνταγούλα μας! Σήμερα η παδέλα μας (κατσαρόλα στα ζακυνθινά) έχει μια μακαρονάδα αριστούργημα, η οποία μάλιστα φέρει κ το πιο πιπεράτο όνομα! Ναι, καλά καταλάβατε, θα φτιάξουμε πουτανέσκα! Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την προέλευση του ονόματος (όπως ότι την έφτιαχναν οι “τατάνες” στην δουλειά τους για να καρδαμώσουν οι πελάτες μετά τις υπηρεσίες τους ή για να τους προσελκύσουν με το υπέροχο άρωμα του φαγητού), αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι είναι ένα υπέροχο, πανεύκολο, πεντανόστιμο μεσογειακό πιάτο με απλά υλικά κ πολλή γεύση! Να σημειώσω ότι η  αυθεντική συνταγή για πουτανέσκα περιέχει κ αντζούγιες. Πλούσια σάλτσα ντομάτας, ελιές γεμάτες νοστιμιά, κάπαρη κ σκόρδο συνθέτουν μια μοναδική μεσογειακή πανδαισία! Αξίζει να την δοκιμάσετε! Θα φάτε κόλλημα με την πουτανέσκα!

Φιλάκια πολλά! Να περνάτε όμορφα κ να μαγειρεύετε νόστιμα κ υγιεινά! Μουάτς!

DSC_0748

 

Υλικά για 3 άτομα:
500 γρ. λινγκουίνι
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμός ντομάτας
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελιές, σε φέτες
3 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι

DSC_0740

Εκτέλεση:

Βάζω στην κατσαρόλα τα δυο είδη ντομάτας, το σκόρδο κ την ρίγανη κ τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν πήξει η σάλτσα, προσθέτω το λάδι, τις ελιές κ την κάπαρη κ αφήνω να πάρουν μια βράση. Αλατοπιπερώνω. Σουρώνω τα λινγκουίνι κ τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω ώστε να καλυφθούν. Σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.694 times, 1 visits today)

4 Comment

  1. Τοσο υπεροχο κ χορταστικο φαγητο Λενια μου! Οι φωτογραφιες σου υπεροχες! Ε ρε κ να μπορουσα να βαλω μια ‘παδελα’ στη δουλεια κ να το εφτιαχνα τωρα αμεσως….χαχαχα
    Επισης Χρονια σου Πολλααααα κ γλυκα για προχθες!! Με υγεια πανω απ’ολα κ ο,τι εσενα σου δινει πληροτητα!! Να χαιρεσαι κ τον Κωστη κ της Δημητρουλας τον Κωστα! Ολα να εισαστε χαρουμενοι κ ευτυχισμενοι!! Σε φιλω πολυ!

    1. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές, γλυκό μας κορίτσι! όλα τα καλά κ σε σένα εύχομαι!
      Την μακαρονάδα να την δοκιμάσεις! Είναι πανεύκολη κ πεντανόστιμη!
      Φιλάκια πολλά από το εξωτικό Τζάντε!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ, γλυκό μου κοριτσάκι! Κι εμείς την λατρέψαμε αυτήν την μακαρονάδα! Φιλάκια πολλά πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *