For the recipe in English click here
Καλημέρα γλυκιά, καλημέρα φωτεινή σας εύχομαι! Είμαι πολύ χαρούμενη που θα μοιραστώ μαζί σας τη σημερινή συνταγή. Είναι το πρώτο πιάτο που δημιουργήθηκε με υλικά αποκλειστικά από τον κήπο μας και είμαι πολύ συγκινημένη γι’ αυτό! Ο καλός μου έκανε ένα όνειρό μου πραγματικότητα, να μαγειρεύω με αγνές πρώτες ύλες που η ίδια έχω κόψει από τον κήπο. Κωστάκη μου, σε ευχαριστώ τόοοσο πολύ…
Έχοντας λοιπόν μια πλειάδα λαχανικών που ήθελα να μαγειρέψω η πρώτη σκέψη ήταν να φτιάξω ένα μπριάμ. Έλα όμως που θα κάναμε μεγάλη προπόνηση (είχαμε σκοπό να τρέξουμε 15Km), οπότε χρειαζόμασταν υδατάνθρακες, άρα ζυμαρικό. Το πρόβλημα λύθηκε με τον εξής απλούστατο τρόπο: έφτιαξα ένα μπριάμ με ψιλοκομμένα λαχανικά χωρίς καθόλου πατάτα, έβρασα πένες και τις ένωσα με τα λαχανικά του φούρνου. Γιούπι! Το “πάντρεμα” ήταν θαυμάσιο. Ένα απόλυτα καλοκαιρινό πιάτο, χορταστικό, θρεπτικό κ πεντανόστιμο. Προσοχή: μην κάνετε στεγνά τα λαχανικά, θέλουμε να έχουν υγρασία για να αναμειχθούν ωραία με τις πένες, Η μπόλικη φρέσκια ντομάτα θα σας βοηθήσει να πετύχετε ένα ζουμερό αποτέλεσμα.
Ο διαγωνισμός μας έληξε χτες το βράδυ. Τα προϊόντα που διαλέξατε είναι πραγματικά λαχταριστά. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε ποιος είναι ο νικητής και ποια τα νικητήρια καλούδια. Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. πένες (χγ)
6 ώριμες ντομάτες, στιμμένες
2 ντομάτες, σε κομματάκια
250 γρ. χυμός ντομάτας
4 κολοκυθάκια
2 πιπεριές
2 κρεμμύδια
2 μελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο
φρέσκια ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι
12 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβω τις μελίτζάνες σε ροδέλες κ τις βάζω σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά. Τα βάζω σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνω, προσθέτω το λάδι, τη στιμμένη ντομάτα, το πουμαρό και τη φρέσκια ρίγανη. Ανακατεύω καλά κ ψήνω στους 200 C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά να μην στεγνώσουν. Χρειαζόμαστε το ζουμάκι για να αποτελέσει τη σάλτσα στις πένες. Βράζω το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζω και ρίχνω τις πένες στο ταψί με το μπριάμ. Ανακατεύω καλά κ σερβίρω αμέσως, αφού πρώτα παπσαλίσω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ στολίσω με φρέσκια ρίγανη. Καλή σας απόλαυση!
Buonissima, Lenia! Non c’è cosa più buona che cucinare la verdura del proprio orticello! Smack 🙂
Νοστιμότατο Λένια ! Το κάνω πολύ συχνά, σε μια παραλλαγή του, το καλοκαίρι και ευχαριστιέται η καρδιά μας (και τα στομάχια μας!) Πολύ νόστιμη πρόταση^^
Πολύ καλή!!! Ιδανική για μένα που λατρεύω ζυμαρικά και λαχανικά!
Excellent! From garden to table…what could be more delicious?
Τι ωραία που έχετε δικά σας λαχανικά! Εάν πω ότι δεν ζηλεύω θα είναι ψέμα!
Και η σάλτσα με τα λαχανικά πόσο καλοκαιρινή!
Υπέροχη πραγματικά!
Φιλιά