The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Αρωματικό κεχρί με μυρωδικά, αμύγδαλα κ αβοκάντο – Herbed avocado millet

 

Γεια σας, καλοί μου φίλοι! Σήμερα σας έχω ένα σούπερ νόστιμο κ υγιεινό πιάτο. Καιρό τώρα είχα αγοράσει κεχρί και το έβλεπα να μαραζώνει στο ντουλάπι, παραπονούμενο που δεν αξιωνόμουν να το χρησιμοποιήσω. Αποφάσισα επιτέλους να το δοκιμάσω με μια σάλτσα από μυρωδικά, φέτες αβοκάντο και χοντροκομμένα αμύγδαλα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Το κεχρί, αυτό το χαριτωμένο δημητριακό με τους μικροσκοπικούς κόκκους, είναι πολύ θρεπτικό κ ελαφρύ. Αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας. Επίσης, δεν περιέχει γλουτένη. Φάτε το ως σαλάτα ή ως ελαφρύ γεύμα συνοδεία λαχανικών ή ακόμα και σαν πρωινό. Θα επανέλθω με κεχροσυνταγές!

Σας φιλώ γλυκά!

Υλικά για 2 άτομα:                                                                                                                  
1 φλ. κεχρί
2 φλ. νερό
1+2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 αβοκάντο
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός, φασκόμηλο, δεντρολίβανο,μάραθο, ψιλοκομμένα
χυμός κ ξύσμα μισού λεμονιού
1 χούφτα αμύγδαλα
αλάτι κ πιπέρι

Αρωματικό κεχρί με μυρωδικά, αμύγδαλα κ αβοκάντο

Εκτέλεση:
Ζεσταίνω 1 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνω το κεχρί και το σωτάρω για λίγο. Ρίχνω το βραστό αλατισμένο νερό, χαμηλώνω τη φωτιά κ αφήνω να σιγοβράσει. Όταν πιει το νερό σε περίπου 20 λεπτά, αποσύρω από τη φωτιά. Μετά από 5 λεπτά το αφρατεύω με ένα πιρούνι. Βάζω στο μπλέντερ τα μυρωδικά, το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα αμύγδαλα. Πολτοποιώ. Σε ένα πιάτο βάζω το κεχρί, από πάνω τη σάλτσα, ροδέλες αβοκάντο και πασπαλίζω με κοπανισμένα αμύγδαλα κ ξύσμα λεμονιού. Καλή σας όρεξη!

Αρωματικό κεχρί με μυρωδικά, αμύγδαλα κ αβοκάντο

A long time ago I had bought millet and I kept it waiting for such a log time in my pantry…So I decided to use it for the first time and I was really thrilled by its taste. Millet is a healthy type of grains and is packed with nutrientsIt is alaso glutenfree. You can cook it in many ways. I topped it with a herbed sauce, almonds and avocado slices and it was really yummy!

Take care, my dear friends!
Ingredients (serves 2):
1cup millet
2cups water
1+2 Tbsp olive oil
1/2 avocado, sliced
1 garlic clove
parsley, sage, rosemary, fennel, finely chopped
juice and zest of 1/2 lemon
1 handful of almonds, chopped
salt and pepper

Αρωματικό κεχρί με μυρωδικά, αμύγδαλα κ αβοκάντο

Directions:
Heat 1 Tbsp olive oil in a saucepan. Toast millet for 1 minute. Pour 2 cups of boiling salted water, lower heat and let simmer. When liquid is absorbed after about 20minutes, remove from heat. After 5 minutes fluff millet with a fork. In a blender pulse herbs, the rest of the oil, lemon juice and almonds until chopped. Season with salt and pepper. Place millet, top with herbed sauce, avocado slices, lemon zest and extra coarsely chopped almonds. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.279 times, 1 visits today)

13 Comment

  1. Το κεχρί το είδα προχθές στο φαρμακείο σε ένα σταντ με βιολογικά προίοντα και μου έκανε φοβερή εντύπωση.
    Λέω τρώγεται το κεχρί… και τώρα βλέπω την συνταγή σου.
    Φαίνεται πολύ ωραία με ωραια υλικά.

    Φιλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *