Γεια σας, καλοί μου φίλοι! Σήμερα σας έχω ένα σούπερ νόστιμο κ υγιεινό πιάτο. Καιρό τώρα είχα αγοράσει κεχρί και το έβλεπα να μαραζώνει στο ντουλάπι, παραπονούμενο που δεν αξιωνόμουν να το χρησιμοποιήσω. Αποφάσισα επιτέλους να το δοκιμάσω με μια σάλτσα από μυρωδικά, φέτες αβοκάντο και χοντροκομμένα αμύγδαλα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Το κεχρί, αυτό το χαριτωμένο δημητριακό με τους μικροσκοπικούς κόκκους, είναι πολύ θρεπτικό κ ελαφρύ. Αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας. Επίσης, δεν περιέχει γλουτένη. Φάτε το ως σαλάτα ή ως ελαφρύ γεύμα συνοδεία λαχανικών ή ακόμα και σαν πρωινό. Θα επανέλθω με κεχροσυνταγές!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 2 άτομα:
1 φλ. κεχρί
2 φλ. νερό
1+2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 αβοκάντο
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός, φασκόμηλο, δεντρολίβανο,μάραθο, ψιλοκομμένα
χυμός κ ξύσμα μισού λεμονιού
1 χούφτα αμύγδαλα
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω 1 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνω το κεχρί και το σωτάρω για λίγο. Ρίχνω το βραστό αλατισμένο νερό, χαμηλώνω τη φωτιά κ αφήνω να σιγοβράσει. Όταν πιει το νερό σε περίπου 20 λεπτά, αποσύρω από τη φωτιά. Μετά από 5 λεπτά το αφρατεύω με ένα πιρούνι. Βάζω στο μπλέντερ τα μυρωδικά, το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα αμύγδαλα. Πολτοποιώ. Σε ένα πιάτο βάζω το κεχρί, από πάνω τη σάλτσα, ροδέλες αβοκάντο και πασπαλίζω με κοπανισμένα αμύγδαλα κ ξύσμα λεμονιού. Καλή σας όρεξη!
A long time ago I had bought millet and I kept it waiting for such a log time in my pantry…So I decided to use it for the first time and I was really thrilled by its taste. Millet is a healthy type of grains and is packed with nutrientsIt is alaso glutenfree. You can cook it in many ways. I topped it with a herbed sauce, almonds and avocado slices and it was really yummy!
Take care, my dear friends!
Ingredients (serves 2):
1cup millet
2cups water
1+2 Tbsp olive oil
1/2 avocado, sliced
1 garlic clove
parsley, sage, rosemary, fennel, finely chopped
juice and zest of 1/2 lemon
1 handful of almonds, chopped
salt and pepper
Directions:
Heat 1 Tbsp olive oil in a saucepan. Toast millet for 1 minute. Pour 2 cups of boiling salted water, lower heat and let simmer. When liquid is absorbed after about 20minutes, remove from heat. After 5 minutes fluff millet with a fork. In a blender pulse herbs, the rest of the oil, lemon juice and almonds until chopped. Season with salt and pepper. Place millet, top with herbed sauce, avocado slices, lemon zest and extra coarsely chopped almonds. Enjoy!
Looks so good! I usually make patties of millet 🙂 Hugs!
Η σαλατα σου δείχνει ωραιότατη!
Καλό μήνα, φιλάκια!
I have never tried millet because it is not easy to find where I live. Fortunately we have shops on line and there is where I’ll buy my first millet because I want to try this recipe. It looks so good! Besos.
Χμμ δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο συνδυασμό αλλά έχει πολλά υλικά που αγαπώ! Φιλιάα
Just remained me about millet! I’m digging all that herbal mix, looks delicious! 🙂 ela
Je ne cuisine pas le millet mais là, tu m’en donnes très envie.
Une salade pleine de fraîcheur. J’aime beaucoup.
A bientôt
fresco e profumato, perfetto per la bella stagione che si avvicina 🙂 un bacio, buona giornata
Το κεχρί το είδα προχθές στο φαρμακείο σε ένα σταντ με βιολογικά προίοντα και μου έκανε φοβερή εντύπωση.
Λέω τρώγεται το κεχρί… και τώρα βλέπω την συνταγή σου.
Φαίνεται πολύ ωραία με ωραια υλικά.
Φιλιά
Così salutare, così colorato, così… FANTASTICO!!! Ultimamente uso poco il miglio… rimedierò al più presto con la tua ricetta, grazie della condivisione 🙂 Baci.
Εεεεε, λοιπόν ούτε που ήξερα ότι το κεχρί τρώγεται!!!!!!!!!!!! Εντυπωσιακό πιάτο!!!