Καλή σας εβδομάδα, φίλοι μου! Συνεχίζουμε τις προτάσεις μας για το γιορτινό τραπέζι και ας περάσουμε τώρα στο κυρίως πιάτο. Ρολό με μανιτάρια, καρύδια και ρύζι! Δεν θα πιστεύει κανείς ότι αυτό δεν είναι κρέας! Ούτε οπτικά, ούτε γευστικά. Η γεύση του θυμίζει συκωτάκι. Γίνεται γρήγορα, είναι νοστιμότατο και πολύ ευπαρουσίαστο. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ωμά λαχανικά (εδώ βλέπετε ρόκα-ντοματίνια) ή πουρέ. Είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό και πολύ πρωτότυπο πιάτο που θα ενθουσιάσει!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο
200γρ μανιτάρια σε φέτες
200γρ καρύδια χοντροκομμένα
200γρ πράσα σε φέτες
200γρ καρύδια χοντροκομμένα
200γρ πράσα σε φέτες
4 κσ ελαιόλαδο
1 κγ ρίγανη
1 κγ δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι
1 κγ ρίγανη
1 κγ δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά
1/2φλ γάλα σόγιας
1/2 φλ. brown rice (βρασμένο)
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
αλάτι και λεμονοπίπερο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 185 C. Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στην συσκευασία του.Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα πράσα και τα καρύδια. Προσθέτω την ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω για 10 λεπτά και στην συνέχεια το αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα σόγιας, το ρύζι (αφού έχει κρυώσει) και τα καρυκεύματα. Στην συνέχεια ενώνω τα δύο μείγματα (να έχει κρυώσει το μείγμα με τα μανιτάρια). Βάζω το μείγμα σε μια φόρμα αντικολλητική ή σε χρησιμοποιώ λαδόκολλα. Ψήνω για 45 περίπου λεπτά. Συνοδεύω με σαλάτα ή με πουρέ πατάτας.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 185 C. Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στην συσκευασία του.Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα πράσα και τα καρύδια. Προσθέτω την ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω για 10 λεπτά και στην συνέχεια το αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα σόγιας, το ρύζι (αφού έχει κρυώσει) και τα καρυκεύματα. Στην συνέχεια ενώνω τα δύο μείγματα (να έχει κρυώσει το μείγμα με τα μανιτάρια). Βάζω το μείγμα σε μια φόρμα αντικολλητική ή σε χρησιμοποιώ λαδόκολλα. Ψήνω για 45 περίπου λεπτά. Συνοδεύω με σαλάτα ή με πουρέ πατάτας.
Προσαρμογή συνταγής από: Green Kitchen Stories
We move on to the main course of our festive meal. A delicious vegetarian loaf made of mushrooms, leeks and walnuts! A simple, hearty and nutritious loaf that reminds you the taste of liver but it is much better! You can hardly figure out the ingredients while you are eating it. You can accompany it with raw veggies (I used arugula and cherry tomatoes) or a purree woul work as well. It is a creative and special dish that will impress you guests.
Take care, my good friends!
Ingredients:
2 garlic
200 g mushroom, sliced
200 g walnut, chopped
200 g leek, sliced
4 Tsp Olive oil
Take care, my good friends!
Ingredients:
2 garlic
200 g mushroom, sliced
200 g walnut, chopped
200 g leek, sliced
4 Tsp Olive oil
1 tsp oregano
1 tsp rosemary
salt & pepper4 eggs
1/2 cup soya milk
1/2 cup brown rice, boiled and cold
1/2 tsp nutmeg
salt & lemon pepperDirections:
Preheat the oven to 400°F. Pour olive oil in a frying pan and sauté garlic, mushroom, walnuts and leek. Add oregano, rosemary, salt and pepper. Let it stir for 10 minutes and set aside for a couple of minutes. Mix eggs, soya milk, rice and the spices in a bowl and add the vegetables. Pour everything into a non-stick loaf pan. (If you don’t have a non-stick pan you can use parchment paper or some oil). Bake it for 45 minutes.
1/2 cup soya milk
1/2 cup brown rice, boiled and cold
1/2 tsp nutmeg
salt & lemon pepperDirections:
Preheat the oven to 400°F. Pour olive oil in a frying pan and sauté garlic, mushroom, walnuts and leek. Add oregano, rosemary, salt and pepper. Let it stir for 10 minutes and set aside for a couple of minutes. Mix eggs, soya milk, rice and the spices in a bowl and add the vegetables. Pour everything into a non-stick loaf pan. (If you don’t have a non-stick pan you can use parchment paper or some oil). Bake it for 45 minutes.
Source: Green Kitchen Stories
(Visited 603 times, 1 visits today)
OMG This loaf is so delicious!!! I have to give it a go!
Thnaks for sharing
Have a nice week
Τέλειο φαίνεται!!!!Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!
Πολύ καλό!!!!
Σίγουρα πολύ χορταστικό με τα καρύδια και μαζί με τα μανιτάρια είμαστε και μια χαρά από πρωτεΐνη! Τα αβγά μάλλον είναι απαραίτητα για το “δέσιμο” φαντάζομαι, άρα αυτοί που δεν τρώνε ούτε αβγά δε μπορούν να το φτιάξουν -ευτυχώς εγώ τρώω, άρα το σημειώνω κι αυτό! 🙂
A scrumptious loaf! I really love the idea.
Cheers,
Rosa
Ευπαρουσίαστο και σίγουρα νόστιμο!
Οπτικα, δεν το καταλαβαίνεις ότι δεν έχει κρέας!
Καλή βδομάδα κορίτσια!!
Ma è troppo goloso °_° opsso averne 2 fette ora???
It looks and sounds delicious!
really delicious I love mushrooms!!
What a fantastic idea! Love it 🙂
Absolutamente delicioso y golosos muy bueno,abrazos.
Οπτικά πραγματικά μοιάζει με κρέας!
Κάπου έχω ξαναδιαβάσει ότι τα καρύδια κυρίως δημιουργούν αυτό το «εφέ» σε γεύση και υφή!
Εξαιρετική πρόταση για όσους δεν συμπαθούν το κρέας. Τα Χριστούγεννα άλλωστε είναι για όλους!
Φιλιά
Che buonissima idea! Deve essere una squisitezza 🙂 Baci 🙂
Un cake original et plein de saveurs.
J’en mangerai avec plaisir.
A bientôt
What a delicious loaf. It looks like a terrific Christmas menu. I would love to try this. Blessings dear. Catherine xo
It is a great idea to avoid the unhealthy dishes that overcrowd our tables these days. Besos.
A great vegetarian meatloaf! I would love to give it a try too.
Διαβάζεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, με υλικά που προσωπικά μου αρέσουν πολύ.
Το μόνο για το οποίο έχω ενδιασμό, είναι το γάλα σόγιας, αλλά φαντάζομαι πως το κανονικά γάλα θα κάνει εξίσου αγαπητή μου Μανουσίνα.
Σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα . Πολλά φιλιά
un plat délicieux et plein de saveurs j’aime beaucoup
bonne soirée
what a delicious dish!
Φαίνεται νοστιμότατο αλλά έχω ένα θέμα με το γάλα σόγιας…πάντα φοβάμαι μήπως προέρχεται από μεταλλαγμένη σόγια!
Φανταστική η συνταγή σας κορίτσια μου!
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
Πολλά φιλάκια!!!
Kαλησπερα! πως μπορώ να αντικαταστήσω τα αυγα? Θέλω να το μαγειρέψω για αυρίο!!!
Αντί για αυγό μπορείς να βάλεις παραπάνω βρασμένο ρύζι (συνολικά φαντάζομαι 1 3/4 του φλιτζανιού θα είναι καλά). Δεν το έχω φτιάξει χωρίς αυγά για να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!
Πολλά φιλάκια κ ευχές για υπέροχες γιορτές!
ευχαριστώ πολύ!! λέω να το δοκιμάσω και με λιναρόσπορο τρυμένο με νερό, οι vegans το κάνου αυτο.
Καλημέρα και χρόνια πολλά, η αντικατάσταση του αυγού με λιναρόσπορο και νερό συνηθίζεται στα γλυκά, στα αλμυρά είναι προτιμότερη η αντικατάστασή του με πουρέ πατάτας ή βρασμένο ρύζι.Αν παρόλα αυτά προτιμάς να βάλεις λιναρόσπορο η αναλογία είναι 1 κσ λιναρόσπορος κοπανισμένος + 3 κσ νερό = 1 αυγό.
ευχαριστώ παρα πολύ για τις οδηγίες σας!!!!! Καλά Χριστούγεννα!!!!!!!