Φασολάδα …το εθνικό μας φαγητό! Υπέροχο, νόστιμο, θρεπτικό με γεμάτη γεύση! Όταν ήμουν μικρή και με ρωτούσαν ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό, πάντα έλεγα «η φασολάδα φυσικά!» και σταυροκοπιούνταν που ένα τόσο μικρό παιδί αντί να διαλέξει τα χάμπουργκερ και τις τηγανιτές πατάτες, υποστήριζε με τόση θέρμη ένα πιάτο με όσπρια!
Η μανούλα μας πάντα προσθέτει και μακαροτσίνια μέσα όπως την είχε συμβουλεύσει η μακαρίτισσα φίλη της Annaαπό την Ιταλία…Το ζυμαρικό εκτός του ότι χυλώνει το φαγάκι μας το κάνει και πιο υγιεινό,γιατί ο συνδυασμός οσπρίου και δημητριακού είναι πολύ θρεπτικός!
Το φαγάκι είναι λίγο χειμωνιάτικο, αλλά κάτι η νηστεία , κάτι ο καιρός που κάνει ζαβολιές και μας πάγωσε λιγάκι ,μπορούμε να το τιμήσουμε ακόμα και τώρα! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους και σε όλες! Σας φιλώ!
Υλικά:
500γρ.φασόλια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
3 μεγάλα καρότα σε ροδέλες (ή τριφτό)
4 μεγάλες φρέσκες ντομάτες στιμμένες
Λίγο χυμό ντομάτας
1-1½ φλυτζανάκι μακαροτσίνι
Μερικά κλωναράκια σέλινο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς τα όσπρια. Την επομένη τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν μία βράση για δέκα λεπτά, μετά πετάω το πρώτο νερό και βάζω τα σουρωμένα φασόλια σε νέο ζεστό νερό (αυτό το κάνει όποιος έχει ευαισθησία και θέλει ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα).Προσθέτω τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα αφήνω να βράσουν. Όταν θα έχουν μαλακώσει, προσθέτω τη ντοματούλα . Ένα τέταρτο πριν κλείσω τη φωτιά προσθέτω και το μακαροτσίνι, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά και περιμένω να χυλώσει το φαγητάκι μου! Καλή όρεξη!
Περιττό να πω ότι συνοδεύουμε με φετούλα και εξαιρετικής ποιότητας ψωμάκι για τις απαραίτητες βούτες….
(Visited 832 times, 1 visits today)
Το βρίσκω πολύ πρωτότυπο με τα ζυμαρικά μέσα…θα είναι σίγουρα νόστιμο…Καλό Πάσχα…Καλή Ανάσταση!!!
Love this soup, it looks delicious! And easy enough to have all the ingredients on hand. We love soup year round!
Πολύ πρωτότυπο με τα ζυμαρικά. Καλημέρα και Καλή Μεγάλη Εβδομάδα1
Delicious! and very nutritive, it’s a fantastic recipe for this holy week! I wish a very happy holy week!
Ottima adoro le zuppe e questa assomiglia molto alla nostra pasta e fagioli, anche il formato di pasta e’ lo stesso!!!Bravissime un bacione!!!
E’ vero noi la facciamo più d’inverno, ma la pasta e fagioli freddi è un ottimo piatto unico che si mangia anche d’estate!!! Buonissima!!!!
Buona settimana santa anche a te, a presto
Είναι πεντανόστιμη η φασολάδα της μανούλας μας!!!! Τι έχανα τόσα χρόνια η χαζή!!!!
Dico ottimo! La preparo spesso a casa soprattutto d’inverno anche se non poi non c’è una stagione precisa per farla! Un abbraccio e buonissima settimana
Troppo appetitosa!!!Io adoro i fagioli e questa zuppa………..da sballo!
ΜΜΜμμμμ ωραίο Λένα , δείχνει τέλεια χυλωμένο!
Καλή μεγάλη εβδομάδα , φιλιά:)
buona buona! come la pasta e fagioli qui.
saluti da milano!
Για μένα το μακαρονάκι είναι μιά ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία, που έχει κάτι από μινεστρόνε!
Κάτι παραπάνω ξέρουν οι μαμάδες!
Καλή Μεγαλοβδομάδα!
Bè, dirti che mi piacciono i fagioli è superfluo, vero? Adoro la pasta con i fagioli, proverò la tua ricetta. Un abbraccio, cara.
Στην Κρήτη συνδυάζουμε τα φασόλια με ρύζι. Φασουλόρυζο το λέμε. Ο συνδυασμός όσπρίου με ζυμαρικό ή δημητριακό δίνει πρώτης ποιότητας πρωτεΐνη!
Kι εμένα μου αρέσει η φασολάδα!!!
Με μακαρονάκι θα δοκιμαστεί μου άρεσε!
la pasta e fagioli è tra le “paste dei ricordi” che preferisco ^_^
Πρώτη η μαμά! Καλή Ανάσταση!
Un ottimo piatto! Complimenti!
Ciao Lenia!Grazie per la tua visita e ricambio molto molto volentieri!
Quante belle ricette…proverò a rifarle!
Un abbraccio
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ottimo modo di cucinare pasta e fagioli!Brava!
Wow! che belle ricette! la cucina greca mi piace molto! thank you for visiting my blog! 🙂
Carissime Marifra,Moni e profumo di cose buone benvenute al nostro blog!Grazie per i complimenti!Un abbraccio a tutte tre:)))
wonderful recipt!it’s one of my favourite plate, and yours looks so delicious!!!
Πρώτη φορά είδα αυτή την παραλλαγή της φασολάδας.
Εντυπωσιακό πάντρεμα!
Καλή Ανάσταση!
Brava Lenia! Un piatto classico, sostanzioso e pieno di bontà..Complimenti cara!Un bacio;)
Hello Lenia, I just found your blog. I have a feeling I am going to enjoy looking through your recipes.Happy Easter!