For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου, από την ηλιόλουστη Ζάκυνθο! Θυμάστε πριν λίγο καιρό που είχα φτιάξει τη μεσογειακή κρέμα από ηλιόσοπορο; Ήταν τόσο νόστιμη κ είχε τέτοιο σουξέ που θέλησα να πειραματιστώ κ το είδος αυτό. Έφτιαξα λοιπόν αυτή τη φορά μια κρέμα από κάσιους με πρωταγωνιστή το σκόρδο κ έγινε μούρλια! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη νοστιμιά της, αν δεν τη δοκιμάσετε! Στην επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω τι σκαρφίστηκα για να τη συνοδεύσουμε. Το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι πήγαινε γάντι κ την καταβροχθίσαμε μεμιάς. Μείνετε συντονισμένοι για τη νόστιμη συνέχεια!
Φιλιά γλυκά!
Υλικά για 1 φλιτζάνι:
1 φλ. κάσιους ωμά, μουλιασμένα αποβραδίς
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι λευκό
7 κ.σ. νερό
λίγος μάραθος
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω αρχικά τα κάσιους στο μπλέντερ κ τα πολτοποιώ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ για να ομογενοποιηθούν. Καλή σας απόλαυση!
Ουαου!!!!!! Ανυπομονω για τη συνεχεια!
Εχω μεταχειριστει τα κασιους σε γλυκες κρεμες για ωμοφαγικα και με εχουν ενθουσιασει. Ειμαι πολυ περιεργη αλλα και βεβαιη για την επιτυχια της αλμυρης επισης εκδοχης!!!
Χρυσαυγουλα, ήρθε ο καιρς να τα χρησιμοποιήσεις κ σε αλμυρές εκδοχές! Θα ενθουσιαστεις εξίσου! Φιλάκια πολλά!