Υλικά για 3 ποτηράκια:
180γρ. παντζάρια, βρασμένα τριμμένα
50γρ. παξιμάδι ολικής αλέσεως, αλεσμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψημένο
30γρ. βραζιλιάνικο φιστίκι, αλεσμένο
μάραθος, ψιλοκομμένος
150γρ. μυζήθρα
1κ.γ. μέλι
3κ.γ. ελαιόλαδο
1κ.γ. μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αλουμινόχαρτο βάζω τις σκελίδες ακαθάριστες με ελάχιστο ελαιόλαδο, το κλείνω και το ψήνω στους 200C για περίπου μισή ώρα. Μετά αφαιρώ τη φλούδα των σκόρδων και παίρνω τη σάρκα τους, η οποία έχει λιώσει σαν κρέμα. Σε ένα μπωλ αναμειγνύω το τριμμένο παξιμάδι με τα φιστίκια και τη λιωμένη σάρκα των σκόρδων. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Κατόπιν βάζω στο μούλτι τη μυζήθρα, το λάδι, το μέλι, το μπαλσάμικο και τον μάραθο και τα χτυπάω ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αρχίζω τη συναρμολόγηση: παίρνω ένα ποτηράκι, βάζω στο κάτω μέρος λίγο μείγμα από το παξιμάδι, συνεχίζω με το παντζάρι, τη μους της μυζήθρας και επαναλαμβάνω τις στρώσεις. Στολίζω με λίγο μάραθο. Είναι εξίσου νόστιμο και την επόμενη μέρα. Καλή σας απόλαυση!
I really enjoyed this appetiser! I liked its textures, its fragrance and its looks! It is refreshing, healthy and of course tasteful. Vibrant-colored beets, fennel scented- honey flavoredmizithra or ricotta mousse and crunchy layers of rusks and brazilian nuts: all these combined in one glass.
Mizithra is a greek soft, moist and creamy cheese. The one I used was homemade, a gift from sweet Katerina. It was absolutely delicious. You can substitute it with ricotta.
Have a lovely week!
Ingredients:
180gr. beets, cooked and grated
50gr. whole wheat rusks
2 garlic cloves
30gr. brazilian nuts, finely ground
fennel, finely chopped
150gr. mizithra or ricotta
1tsp honey
3tsp olive oil
1tsp balsamic vinegar
salt and pepper
Directions:
Put garlic cloves in an aluminium foil with 1tsp of olive oil. Wrap them and bake them for 30minutes in the oven. Pulse rusks in a food processor. Place them in a bowl and combine them with brazilian nuts and baked garlic. Season with salt and pepper. Place mizithra or ricotta in the food processor and combine it with honey, olive oil, vinegar and fennel. Then start assembling the glasses: at the bottom lay some of the rusk mixture, then continue with grated beets and cheese mousse. Repeat with 3 more layers. Garnish with fennel. It is really yummy even the day after. Enjoy!
buonissimo e fresco !Buona settimana…
Το βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!1
A wonderful appetizer! Beetroot is so delicious.
Cheers,
Rosa
Yum. It looks absolutely delicious!
Ομορφο ορεκτικό και μάλιστα του γούστου μου! Υπέροχο!
Καλή εβδομάδα! 🙂
Look really delicious, perfect!
What a beautiful parfait!
ciaoooo,finalmente riesco ad entrare nel tuo blog per qualche giorno mi era impossibile farlo,vedo che hai sempre delle ricette molto originali e gustose,complimenti!a presto!!!!!ciaooooo
τέλειο!!!
Luce delicioso y perfecto me encanta,abrazos y abrazos.
Από τα πιο ενδιαφέροντα και εμφανίσιμα ορεκτικά, που έχω δει τελευταία, Λένια!! Μπράβο σου!! Μπαίνει στα υπ’ όψιν, για το χρώμα του, για τα υλικά και την ωραία εκτέλεση της συνταγής!!
Καλό βράδυ.