The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Κεφτεδάκια Μελιτζάνας

P6100200-1

Σας έχω νόστιμα κεφτεδάκια μελιτζάνας ότι χρειάζεστε για να συνοδέψετε το ουζάκι ή την μπύρα σας τώρα που καλοκαίριασε. Ενθουσιάστηκα με την νοστιμιά τους !

Υλικά :

4 μελιτζάνες
2 αυγά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό
Κεφτεδάκια Μελιτζάνας3 κλωνάρια βασιλικό
2 φέτες ψωμί
φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
λαδόκολλα

Εκτέλεση:


Κεφτεδάκια ΜελιτζάναςΚεφτεδάκια Μελιτζάνας

Κόβω τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με αλάτι και νερό. Τα αφήνω μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα, οπότε και την σουρώνω και την περνάω από το μπλέντερ. Κόβω στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Τα ανακατεύω όλα μαζί, προσθέτω τα αυγά, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει (30 λεπτά). Αν βγάλω το μείγμα βγει από το ψυγείο και  δεν μπορώ να πλάσω τα κεφτεδάκια μου, προσθέτω όση φρυγανιά χρειαστεί. Εγώ τα έψησα στον φούρνο σε λαδόκολλα , για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση και για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς γκριλ και αέρα. Άμα θέλετε μπορείτε να τα τηγανίσετε. Όμως και ψητά είναι πάρα πολύ νόστιμα, ότι πρέπει για ουζάκι.
Εμείς σήμερα τα φάγαμε με πουρέ πατάτας και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με βασιλικό.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 736 times, 1 visits today)

16 Comment

  1. Στο τηγάνι θα είναι σίγουρα πιο νόστιμο. Όμως δεν μπορούμε να τρώμε συνέχεια τηγανητά. Είναι πολύ νόστιμο και έτσι. Πώς θα μπορέσω να φάω το σοκολατόψωμό σου;

  2. Μ’ αρέσει πάρα πολύ η μελιτζάνα! θα τα φτιάξω κι αυτά αύριο που ‘ρχεται η αδερφή μου. Ερώτηση:
    τη μελιτζάνα τη βάζεις στην κατσαρόλα με νερό κι αλάτι και… τις βράζεις ή τις αφήνεις μόνο να ξεπικρίσουν;

  3. Συνήθως τις κόβω, τις βάζω σε αλατόνερο για 30 λεπτά και μετά τις μαγειρεύω όπως θέλω. Σε αυτή την συνταγή όποτε τις έχω φτιάξει δεν τις έχω βάλει πριν σε αλατόνερο. Τις κόβεις κύβους σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο και τις αφήνεις να βράσουν περίπου 20 λεπτά. Άσε το μείγμα στο ψυγείο αρκετή ώρα και από την προηγούμενη μπορείς να το κάνεις. Πριν τα πλάσεις, πιθανό να χρειαστείς λίγο φρυγανιά. Καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *