The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Τα λαζάνια του…πόνου!-Summery zucchini lasagna

Print Friendly

Η φιλία για μένα ήταν ανέκαθεν κάτι ιερό. Πραγματικά αισθάνομαι πολύ ευλογημένη που έχω πολλούς και καλούς φίλους…Σας γράφω αυτές τις αράδες από τον καναπέ του…πόνου! Ήμουν στον κήπο με το σκυλάκι μου, ξαπλωμένη στο γκαζόν με το αγαπημένο μου βιβλίο και χαιρόμουν την υπέροχη αυτή σκηνή, ώσπου περνά μια γιαγιά με το εγγόνι της και η Τζόγια (μη δει παιδί, ξυπνά ο Ηρώδης μέσα της!) τρέχει να τους προγκήξει! Αλλόφρων σηκώνομαι κι εγώ η έρημη, ξεχνάω να φορέσω τις σαγιονάρες μου και πάω να τη μαζέψω την φωνακλού! Έλα όμως που τρία ωραιότατα αγκαθάκια αποφάσισαν να επισκεφτούν τη μαλακή κι ευαίσθητη πατουσίτσα μου…Το πόσο πόνεσα δεν μπορώ να σας το περιγράψω…Ο πόνος από αγκάθια αχινού είναι αμελητέος μπροστά σε αυτό που βίωσα….Και η καλή μου φίλη Νατάσα ήρθε για να σώσει τη φιλενάδα της! Κρίμα που πήρε μετάθεση και θα μας φύγει…Νατασίνο μου, θα μου λείψεις τόοοοοσο πολύ! Σε ευχαριστώ για όλα….

Και τώρα περνάμε και στο φαγάκι μας που φυσικά το αφιερώνω στο γλυκό αυτό κορίτσι με το χαρακτηριστικό γέλιο-σήμα κατατεθέν! Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγούλα για λαζάνια! Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι!
Τα λαζάνια του...πόνου!-Summery zucchini lasagna

Υλικά:
12-15 λαζάνια
700γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
2 καρότα, τριμμένα
μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
200γρ. φέτα, κομματιασμένη
200γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο
100γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
αλατοπίπερο


Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζω τα κολοκύθια (τριμμένα, αλλά όχι στιμμένα, χρειαζόμαστε τα υγρά τους), τα καρότα, τις πιπεριές, τον άνηθο και ανακατεύω. Προσθέτω την φέτα, το ανθότυρο. Μετά χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το γάλα και το λάδι και περιχύνω το υγρό μείγμα στα λαχανικά. Ανακατεύω καλά και αλατοπιπερώνω. Λαδώνω ένα ταψάκι (24 x 18)και στρώνω εναλλάξ μια στρώση λαζάνια, μια με το μείγμα, με το οποίο καλύπτω και την τελευταία στρώση. (Επειδή μου περίσσεψε μείγμα, χρησιμοποίησα και μια φόρμα κέικ, την οποία λάδωσα και ακολούθησα την ίδια διαδικασία.) Στο τέλος πασπαλίζω με κεφαλοτύρι. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 για περίπου 1ώρα και 15′. Στα τελευταία λεπτά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγάκι μου. Καλοφάγωτο!

Friendship has always been something sacred for me. I really feel blessed because I have many real friends…I am writing these words lying on my sofa in a state of pain…I was in the garden with my dog, reading my book, enjoying the sun and the lovely scene. Suddenly a neighbour passed by with her grandchild and Gioia barked at them really hard (you see, she is not fond of kids!) and ran towards them! In my attempt to calm her down I forgot to wear my shoes. As a result three thorns «visited» my soft and sensitive sole…I can’t describe the pain I felt! Even worse than the spines of urchins! So my dear friend Natassa came to save me! It is a pity that she will transfer far away in a month…Natassa, I will miss you a lot, honey! Thank you for everything…

Τα λαζάνια του...πόνου!-Summery zucchini lasagna

And now let’s move on to today’s recipe which is dedicated to this sweet girl! A delicious and light version of lasagna ideal for hot summer days!

Ingrediets:
12-15 lasagna
Τα λαζάνια του...πόνου!-Summery zucchini lasagna700gr. zucchini, grated but not squeezed
1 red pepper, finely chopped
1 green pepper, finely chopped
2 carrots, grated
1/2 bunch of dill, finely chopped
200gr. feta, crumbled
200gr. anthotiro (greek soft cheese, similar to ricotta)
100gr. kefalotiri (greek hard salty cheese,similar to regato, parmesan)
1/2 cup olive oil
1 cup milk
4 eggs
salt and pepper


Directions:
In a large bowl place zucchini (do not squeeze them, we need their water), carrots, peppers and dill and mix well. Add feta and anthotiro. Then beat eggs, add olive oil and milk. Pour this liquid mixture over the vegetable mixture and mix well. Season with salt and pepper. Grease a baking pan (24 x 18) and lay a layer of lasagna and then a layer of the mixture. Keep going with the layers. (I also used a greased loaf pan and followed the same procedure) Sprinkle with kefalotiri. Cover with foil and bake at 200 for about 1 hour and 15minutes. During the last minutes remove foil. Allow to cool before serving. Enjoy!

Τα λαζάνια του...πόνου!-Summery zucchini lasagna

49 Comment

  1. Αχ Ελενάκι. Να είναι μόνο στα ποδαράκια τα αγκαθάκια! «Βγάλε φλας» και πήγαινε αλλού. Όσο για τα λαζάνια σου, τα δοκιμάσαμε και τα προτείνουμε! («»νατασογέλιο»»)

  2. Υπέροχα τα λαζάνια σου Λένια μου!
    Ανάλαφρα, με πολύ ωραία υλικά και πάρα πολύ νόστιμα!
    Ένα πολύ όμορφο και καλοκαιρινό πιάτο!
    Κρίμα για το αγκάθι, ελπίζω να νιώθεις καλύτερα τώρα!
    Φιλιά!

  3. Lena mi dispiace!!! So cosa significa avere sempre il pensiero al cane. Proprio adesso il mio vicino di casa mi ha telefonato perchè il mio cane è riuscito a bucare la rete ed entrare nel suo giardino. Ha pure attaccato il suo cane!!!
    Queste lasagne sono una poesia!! Consolati mangiandone una porzione grandissima :)))
    Baci e buona guarigione!

  4. ciao Lena, per un attimo ho pensato che il tuo cane fosse andato a finire sotto ad un’auto! Invece il dolore di cui ci parlavi è fisico. Mi dispiace tantissimo che ti sia fatta male! Guarisci e trattati bene… con queste meravigliose lasagne, per esempio. Un abbraccio forte e a presto

  5. Ένα νόστιμο φαγάκι σαν και αυτό, είναι ένα όμορφο ευχαριστώ σε μια καλή φίλη. Οι καλές και αληθινές φιλίες δεν χάνονται ποτέ, όποια απόσταση και αν χωρίζει τους ανθρώπους!! Περαστικά στις πατουσίτσες σου!!
    Καλό βράδυ.