The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Νηστίσιμη τάρτα με ντοματίνια κ πέστο
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Νηστίσιμη τάρτα με ντοματίνια κ πέστο

Print Friendly

For the recipe in English click here

Επειδή η άνοιξη μας το παίζει δύσκολη, αποφάσισα να τη φέρω εγώ στην κουζίνα μου μαγειρεύοντας με ένα αγαπημένο υλικό που μου φτιάχνει τη διάθεση με την ομορφιά κ το χρώμα του, τη ντομάτα. Έφτιαξα λοιπόν άλλη μια νηστίσιμη κ φανταστική τάρτα! Ο σύζυγος, όταν την είδε, αναφώνησε πως είναι έργο τέχνης (όντως τα πολύχρωμα ντοματίνια είναι τόσο χαριτωμένα!). Αλλά κ όταν τη δοκίμασε, ενθουσιάστηκε με τη γεύση της. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της με απλά υλικά κ πολύ δροσιστική κ καλοκαιρινή! Εμάς ήδη μας μύρισε καλοκαίρι φτιάχνοντάς την!

Νηστίσιμη τάρτα με ντοματίνια κ πέστο κόκκινης πιπεριάς
Νηστίσιμη τάρτα με ντοματίνια κ πέστο κόκκινης πιπεριάς

Χρησιμοποίησα τα πεντανόστιμα πολύχρωμα ντοματίνια Lucia. Η Lucia είναι η πρώτη επώνυμη ελληνική ντομάτα κ έχει ήδη κατακτήσει την ελληνική αγορά, ενώ έχει ανοίξει τα φτερά της στις αγορές του εξωτερικού. Οι ντομάτες παράγονται σε ένα ολοκαίνουριο υπερσύγχρονο γυάλινο θερμοκήπιο υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Αυτές που με εντυπωσίασαν είναι τα πολύχρωμα ντοματίνια snack που κυκλοφορούν σε μια πολύ πρακτική συσκευασία, ένα δοχείο που κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπολ για το κολατσιό μας στη δουλειά, στην εκδρομή ή για τα παιδιά στο σχολείο. Πάντως να έχετε υπόψη ότι οι ντομάτες με το τσαμπί διατηρούνται περισσότερο λόγω της υγρασίας που διατηρείται στο κοτσάνι, το οποίο πρέπει να είναι ζωηρού πράσινου χρώματος. Για περισσότερες πληροφορίες αξίζει να περιηγηθείτε στην πολύ προσεγμένη τους σελίδα. Ας μην μακρηγορώ άλλο, ας σηκώσουμε τα μανίκια να μαγειρέψουμε μια υγιεινή, υπέροχη τάρτα με τα εξαιρετικά ντοματίνια της Lucia!

Ντοματίνια Lucia
Ντοματίνια Lucia

Υλικά:
για τη ζύμη της τάρτας πατήστε εδώ
πολύχρωμα ντοματίνια Lucia Snack, κομμένα στη μέση
200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό κ δυόσμο
1 κ.σ. καρύδι
2+2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κολοκύθι, σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. βρασμένη κ πολτοποιημένη πατάτα
αλάτι κ πιπέρι

Νηστίσιμη τάρτα με ντοματίνια κ πέστο κόκκινης πιπεριάς
Νηστίσιμη τάρτα με ντοματίνια κ πέστο κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση:

Για τη βάση της τάρτας πατήστε εδώ. Σε ένα μπλέντερ βάζω τις πιπεριές, το σκόρδο, τα καρύδια, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο κ 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Χτυπώ ώσπου να πολτοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρω σε μπολ την πέστο κ την ανακατεύω με τη λιωμένη πατάτα. Απλώνω το μείγμα αυτό πάνω στη βάση της τάρτας. Τοποθετώ τις φέτες κολοκυθιού κ έπειτα τα ντοματίνια (τα σπόρια να βλέπουν προς τα κάτω). Αλείφω με το υπόλοιπο λάδι τα ντοματίνια κ αλατοπιπερώνω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει πριν κόψω. Καλή σας απόλαυση!

 

Νηστίσιμη τάρτα με ντοματίνια κ πέστο κόκκινης πιπεριάς
Νηστίσιμη τάρτα με ντοματίνια κ πέστο κόκκινης πιπεριάς

 

7 Comment