For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Ξεκινάμε την εβδομάδα με μια πανεύκολη πιτούλα, αρωματική κ χορταστική με μεσογειακά υλικά! Ένα νόστιμο σνακ που μπορείτε να δώσετε στα παιδάκια σας για το σχολείο ή να πάρετε μαζί σας στο γραφείο. Έχει συμπαγή υφή κ πολύ μεστή γεύση.
Σας φιλώ γλυκά! Ξύπνησε ο μπέμπης κ δεν προλαβαίνω να γράψω άλλα! Μουάτς!

Υλικά:
3 φλ. αλεύρι ολικής
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 2/3 φλ. γάλα σόγιας
100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 καρότο, τριμμένο
1 κ.σ. πάστα ελιάς
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. baking powder
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το baking, αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού κ τη ρίγανη κ ανακατεύω. Σε άλλο μπολ βάζω το γάλα κ το χτυπώ με το λάδι. Διαλύω κ την πάστα ελιάς εκεί μέσα. Κατόπιν ρίχνω στο υγεό μείγμα σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι κα ανακατεύω. Στο τέλος ενσωματώνω τη ντομάτα κ το καρότο. Μεταφέρω σε λαδωμένο πυρέξ κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50′ ή ώσπου να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζω στο κέντρο της πίτας. Καλή σας απόλαυση!

Share the post "Μεσογειακή πίτα με λιαστή ντομάτα κ πάστα ελιάς"
Υπέροχη!! Η πάστα ελιάς δίνει τον τόνο στην συνταγή! Για άλλη μια φορά δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι και ευχαριστήθηκαν και οι μικροί της οικογένειας!! Βασικό!!
Αχ, τι καλά, Λενάκι! Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε! Δίνει κ το σκούρο χρώμα η πάστα! Φιλάκια πολλά!!!!!!!