The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπισκότα λεμονιού
Vegan Γλυκά Γλυκά Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Μπισκότα λεμονιού

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Τι κάνετε, βγήκατε από την καραντίνα; Να είμαι ειλικρινής με διακατέχει άγχος και φόβος για τη νέα κατάσταση… Ελπίζω να πάνε τα πράγματα καλά και να μην έχουμε παρατράγουδα. Τελικά βλέποντας πίσω αυτό τον καιρό της απομόνωσης αναρωτιέμαι τι μας άφησε τελικά, τι μας δίδαξε; Ο άνθρωπος έχει την τάση να ξεχνά γρήγορα και να μην εστιάζει στην ουσία…Για μένα δύο μαθήματα με δίδαξε η πανδημία: πρώτον πόσο θνητοί και ευάλωτοι είμαστε και δεύτερον πόσο επείγον είναι να σταματήσει ο κόσμος να τρώει κρέας, γιατί αυτή είναι η ΠΗΓΗ όλων των επιδημιών που έχουν πλήξει τον άνθρωπο τα τελευταία χρόνια…Η αίσθηση θνητότητας θα πρέπει να μας κάνει ταπεινούς και μετριοπαθείς, να ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον αντί να το πληγώνουμε, εμείς το έχουμε ανάγκη, όχι αυτό. Η αποχή από τα ζωικά είναι επιβεβλημένη και μόνο ένας ξεροκέφαλος ή τυφλός δεν θα παραδεχθεί πια το πόσο βλαβερή είναι η κατανάλωση τους…Ας φτιάξουμε τώρα μπισκότα λεμονιού για να γλυκαθούμε!

Ας περάσουμε τώρα στη συνταγούλα μας! Θα φτιάξουμε σήμερα υπέροχα, αρωματικά, αφράτα, ελαφριά με πολύ λίγη ζάχαρη μπισκότα λεμονιού. Η συνταγή είναι του Κωστή, ο οποίος θέλησε να φτιάξει μια παραλλαγή των σοκολατένιων μπισκότων του, τα οποία να σημειώσω ότι πολύ τα έχετε αγαπήσει! Έτσι, προέκυψαν αυτά vegan μπισκότα λεμονιού που γίνονται σε λίγα λεπτά και απαιτούν λίγα απλά υλικά. Στο μπλογκ θα βρείτε και αυτά τα εξίσου νόστιμα μπισκότα λεμονιού! Περιμένω εντυπώσεις!

Φιλιά πολλά από το νησί! Μουάτς!

Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού
Υλικά για 21 μπισκότα:
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. γάλα σόγιας
50 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα ενός μικρού λεμονιού
1 κ.γ. baking powder
Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με το γάλα. Προσθέτω τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα. Κατόπιν σταδιακά ρίχνω το αλεύρι κι ανακατεύω. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μου, παίρνω λίγη ζύμη την κάνω μπαλίτσα και στην παλάμη μου την απλώνω σε στρογγυλό σχήμα. Τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα πηρούνι το πιέζω προς τα κάτω. Προαιρετικά πασπαλίζω με παπαρουνόσπορο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 17 λεπτά στις αντιστάσεις κι ένα λεπτό στον αέρα. Τα βγάζω από τον φούρνο και τα τοποθετώ σε σχάρα. Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 8.230 times, 1 visits today)

5 Comment

    1. Ναι, είναι σίγουρο. Εξάλλου τα έχουν φτιάξει πολλοί αναγνώστες! Θα μπορούσαν να βγουν 14, αν τα έκανες μεγάλα, εσύ όμως λες ότι τα έκανες μικρούλια. Άρα κάποιο λάθοες έχεις κανει, Χριστινάκι μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *