The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Όσπρια

Κιμάς από φακές

Καλημερούδια από την όμορφη Ζάκυνθο! Τι μου κάνετε, γλυκά μου πλάσματα; Πώς τα πάτε με το κρύο των ημερών; Εδώ τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα από θέμα θερμοκρασίας, αλλά έχουμε σαπίσει από την πολλή βροχή…Ξεκινά να ρίχνει και ξεχνά να σταματήσει…Να θες να βάλεις πλυντήριο και να κάνεις δεήσεις! Να βγαίνεις έξω για τρέξιμο και στα μισά της προπόνησης να σε πιάνει βροχή! Ωραία πράγματα και πολύ υγρά! Και τώρα που σας γράφω αυτές της αράδες (νύχτα 14/1) ακούω τη μελωδία της καταιγίδας…

Ας αφήσουμε τα του καιρού για να περάσουμε στα της μαγειρικής! Αυτή τη συνταγή θέλω να την προσέξετε και να τη δοκιμάσετε, γιατί τη θεωρώ από τις κορυφαίες που υπάρχουν στο μπλογκ. Πάει ένας χρόνος που τη φτιάχνω και μας ξετρελαίνει οικογενειακώς! Λοιπόν, μιλάω για τον κιμά από φακές που μας δίνει μια απίθανη vegan μπολονέζ! Το μυστικό είναι να δημιουργήσουμε μια πηχτή σάλτσα με πολλά μυρωδικά και οι φακές να είναι al dente. Μην είστε δύσπιστοι, δεν θέλω ου ή ίου! Δεν καταλαβαίνεις ότι τρως φακές! Πραγματικά μιλάμε για μεταμόρφωση! Μια δοκιμή θα σας πείσει! Αν τα παιδάκια σας δεν τρώνε φακές σούπα, φτιάχτε πένες και ανακατέψτε τη σάλτσα με την καμουφλαρισμένη φακή. Ο Δημητράκης τις τρώει ούτως ή άλλως, αλλά κι έτσι τις τσακίζει. Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Φιλάκια πολλά, γλυκά και σβουριχτά! Μουάτς!

Κιμάς από φακές
Κιμάς από φακές

Υλικά:

250 γρ. φακές
140 γρ. κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. καρότο
50 γρ. πιπεριά
2 φλ. νερό
500 γρ. ντομάτα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
αλάτι κ πιπέρι

Κιμάς από φακές
Κιμάς από φακές

Εκτέλεση:

Πολτοποιώ στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά.  Σε μια κατσαρόλα βάζω τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτω τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύω ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι. (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζω λίγο ζεστό νερό).Στο τέλος προσθέτω το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύω με ζυμαρικά της αρεσκείας μου. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 7.098 times, 1 visits today)

5 Comment

  1. Ενδιαφέρον φαίνεται να έχει ο “κιμάς” αυτός! Έκανα κάτι ανάλογο με μανιτάρια και η γεύση ήταν όντως σαν του κιμά από κρέας, γιατί όχι και με φακές? Μου αρέσουν πάρα πολύ άλλωστε. Η εκδοχή αυτή είναι και πολύ υγιεινή, βλέπω δε τσιγαρίζεις καθόλου! Για χρήση σάλτσας σε ζυμαρικά ίσως να έβαζα και λίγο γαρίφαλλο μαζί με δάφνη που μου αρέσουν και χρησιμοποιώ γενικά στις σάλτσες ντομάτας, θα ταιριάζει λες?

    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Συνεργάζομαι με αυτό το site. Κι έχω δώσει έγκριση να παίρνει συνταγές μου. Πάνω στην φωτογραφία υπάρχει το όνομα του μπλογκ. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ♥️♥️♥️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *