The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Γλυκά Μαρμελάδες Πρωινό

Μαρμελάδα βανίλια – Plum jam

Μαρμελάδα βανίλια
Η βανίλια είναι ένα νόστιμο φρούτο, το οποίο δίνει υπέροχη μαρμελάδα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A,C, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο. Προτίμησα να την φτιάξω με καστανή ζάχαρη και σε ποσότητα μειωμένη, αν θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι πιο γλυκιά βάλτε 1-1,2 κιλό ζάχαρη.
Μαρμελάδα βανίλια
Υλικά:
 2 κιλά βανίλιες καθαρισμένες
700γρ. καστανή ζάχαρη
Χυμός ενός λεμονιού
Eκτέλεση:
Καθαρίζω τις βανίλιες, τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτω την ζάχαρη, ανακατεύω συχνά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, προσθέτω το χυμό από το λεμόνι. Κατεβάζω την μαρμελάδα από την φωτιά και την  βάζω σε αποστειρωμένα βάζα. Τοποθετώ τα βάζα ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα μου.
Άμα θέλετε προσθέστε λίγη κανέλα και γαρύφαλλο (1κγ) λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, φέτος δεν τα πρόσθεσα καθώς έτσι την είχα κάνει πέρυσι.
Μαρμελάδα βανίλια
Plum is a tasteful fruit which gives a wonderful jam. It is a good source ofvitaminsAandC, calcium, magnesium, iron and phosphorus. Ioptedforbrownsugar in reduced quantity to get ahealthier result. If you prefer sweeter tastes, use 1-1,2 kg sugar.
Μαρμελάδα βανίλια
Ingredients:
 2 kg plums, depitted and peeled

700gr brown sugar

Juice of one lemon

Directions:
Clean and depit plums. Place them in a large pot on medium heat until mushed, add sugar, stir often until the jam thickens. Add lemon juice. Remove from heat and place jam in sanitized jars placed upside down until jam gets cool.
You can add 1tsp cinnamon and clove before removing from heat.
Μαρμελάδα βανίλια
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 428 times, 1 visits today)

35 Comment

  1. Πόσο νόστιμη θα έγινε! Και υπέροχο χρώμα! Εμείς δεν κάνουμε συγκεκριμένη μαρμελάδα γιατί ο λόχος όλο και παρατάει διάφορα φρούτα μες την εβδομάδα οπότε φτιάχνουμε κοκτέηλ…χαχαχα!! Ετσι τους λέω και κατενθουσιάζονται…τι να κάνω, να τα πετάω? Κρίμα είναι..

    Εφη

  2. Καλησπέρα… επανήλθα δριμύτερη! Και πριν από λίγο μου έγραφε η Νάσια ότι η συγκεκριμένη μαρμελάδα είναι πολύ ωραία και είπα να μου στείλει τη συνταγή γιατί εγώ δεν έχω κάνει ποτέ μαρμελάδα βανίλιες. Να όμως που την βρήκα μπροστά μου τη συνταγή που σίγουρα είναι καλή αφού είναι δική σου manousina μου! Σ’ ευχαριστώ και πολλά φιλιά!

  3. Πολύ ωραίο χρώμα! Η ιδέα σου με τη μαύρη ζάχαρη μου αρέσει πολύ. Όταν έκανα μαρμελάδα βερίκοκο σκέφτηκα να βάλω μαύρη ζάχαρη αλλά φοβήθηκα μη χαλάσει το χρώμα, για τους παράξενους εδώ!

  4. molto piacere care ragazze…è davvero molto bello per noi incontrare altre sorelle appassionate di cucina..ancora di più se lontane..dalla grecia..che bello, le contaminazioni saranno interessanti, a noi interessa tantissimo, soprattutto per adoriamo la vostra cucina! un abbraccio enorme giady e kya

  5. Λένια Γεια σας! Όπως μπορείτε να δείτε, εγώ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή σας. Σας ευχαριστώ για την κατασκευή μου ανακαλύπτουν το blog σας, είναι υπέροχη! Τα λέμε σύντομα, Caro Β.

  6. Οι βανίλες είναι πράγματι από τα πιο θρεπτικά φρούτα αυτή την εποχή, η μαρμελάδα που δίνουν είναι ευχάριστα γλυκόξινη και σούπερ αρωματική!
    Με καστανή ζάχαρη και κανέλα θα γίνεται ακόμα πιο αρωματική!
    Καλό Π/Σ/Κ! 🙂

  7. Η συνταγή είναι μια χαρά (αν και οι περισσότερες ιστοσελίδες λίγο πολύ την ίδια παρουσιάζουν). Σε ότι αφορά όμως το «Όλες οι συνταγές και οι φωτογραφίες αυτού του blog αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον νόμο 2121/1993» θα το χαρακτήριζα απαράδεκτο. Πάω να κάνω μαρμελάδα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *