The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια
Main dishes Pasta - Rice - Grains

Zucchini pesto fusili with baked cherry tomatoes

Print Friendly

Για την συνταγή στα Ελληνικά πατήστε εδώ

Hello, my dear friends! Today is my favorite day that is Friday! Schools are open, we are going back to our routine. Mothers are getting ready for the beginning of the new school year…I am sharing with you a lovely main dish that I am sure you will love! Fusili with zucchini pesto and baked tomatoes! A beautiful, fresh, healthy dish that will satisfy your family! It keeps well in the fridge and it can be served either warm or cool!

Have a lovely weekend!

Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια
Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια

Ingredients (serves 3-4):
500 gr. whole wheat fusili

for the pesto:
2 zucchini
3 garlic cloves
6 Tbsp olive oil
3 Tbsp pine nuts
a handful of fresh basil leaves
salt and pepper
1/4 cup of the water fusili were cooked in

for the baked veggies:
12 cherry tomatoes, halved
2 zucchini, diced
1 Tbsp pine nuts
2 Tbsp zucchini pesto

Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια
Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια

Instructions:

Put all the pesto ingredients in a blender and pulse until smooth. Place veggies on a baking tray lined with parchment paper and bake for about 40 minutes at 200C. Cook fusili according to package instructions. Pour 1/4 cup of the water fusili are cooked in into the pesto sauce. Drain pasta and mix it with the sauce. Add baked veggies. Serve with freshly ground pepper. Enjoy!

Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια
Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια