The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

Print Friendly

For the recipe in English click here

Φέτος το κουνουπίδι είχε την τιμητική του! Πέρα από τις κλασικές παρασκευές, το έκανα ρύζι σε αυτή τη σαλάτα κ το έκανα κ σάλτσα για ζυμαρικά! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Κρεμώδης, λευκή σάλτσα για ριγκατόνι! Είδα στο διαδίκτυο ότι αν το βράσεις κ το πολτοποιήσεις μπορείς να το κάνεις κρέμα. Οπότε το τόλμησα κ το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Κάθε φορά που φτιάχνω κάτι καινούργιο κ «περίεργο», κρέμομαι από τα χείλη του συζύγου προκειμένου να δω τις αντιδράσεις του κ να ακούσω την κριτική του. Βλέπετε, εγώ είμαι πολλά χρόνια χορτοφάγος κ είμαι συνηθισμένη σε τέτοιες γεύσεις. Επομένως η γνώμη κάποιου που είναι παμφάγος (αν και από τότε που με γνώρισε τρώει πια σπάνια κρέας, γιατί, όπως λέει, πλάι μου έχει ανακαλύψει μια πολύ εύγευστη κ διαφορετική κουζίνα) είναι πολύτιμη! Η συγκεκριμένη συνταγούλα έτυχε θερμής υποδοχής από τον επίσημο δοκιμαστή μου κ κρίθηκε άξια να αναρτηθεί! Ιδού λοιπόν ένας εναλλακτικός τρόπος να φάτε το κουνουπίδι.

Πολλά γλυκά φιλιά!

Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ριγκατόνι
600 γρ. κουνουπίδι (1 μέτριο)
1 φλ. γάλα σόγιας
3 κ.γ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
5 κ.σ. ελαιόλαδο+χυμός μισού λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη -λίγος μαιντανός
αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

Εκτέλεση:
Βράζω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Όταν μαλακώσει, το σουρώνω κ το αφήνω να κρυώσει. Το βάζω στο μπλέντερ κ το πολτοποιώ ώσπου να γίνει κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στο μεταξύ βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύω τα ριγκατόνι με τη σάλτσα, πασπαλίζω με έξτρα πάπρικα κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

 

16 Comment

  1. Ωχ, τώρα με αυτή τη διατροφική μαγιά μου βάζεις δύσκολα! Αν την παραλείψω το αποτέλεσμα δε θα είναι το ίδιο? Κουνουπίδι κρέμα με γάλα σόγιας και μπαχαρικά μου ακούγεται φανταστική ιδέα για ζυμαρικά. Έχω κολλήσει κι εγώ τώρα τελευταία με το κουνουπίδι και ως γνωστόν μου αρέσει να δοκιμάζω πολλές & διαφορετικές συνταγές με ένα αγαπημένο υλικό.
    Την καλημέρα μου!

    1. Σκοτεινούλα, αντί για διατροφική μαγιά βάλε τριμμένο τυρί. Στην ουσία η μαγιά δίνει τυρένια γεύση.
      Είμαστε ομοιοπαθείς λοιπόν, πάσχουμε από κουνουπιδίαση! Χαχα!

      Τα φιλιά μας!

  2. Αυτό το κουνουπίδι… τελικά έχει πάρει τα «πάνω» του! Λοιπόν θα την δοκιμάσω. Βέβαια… χωρίς γάλα σόγιας… έχω κριτές. Φιλάκια κορίτσια!!! Το Food styling είναι καταπληκτικό λέμε.

    1. Ω, γλυκό Μαράκι! Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Το γάλα σόγιας πάντως κανείς δεν θα το καταλάβει! Κράτα το μυστικό! Χαχα!

      Φιλάκια πολλά!

  3. Ξέρω πόσο νόστιμο είναι το κουνουπίδι σε τέτοια μορφή οπότε πιστεύω ότι η συνταγή είναι φτιαγμένη στα μέτρα μου!Τελικά το κουνουπιδάκι έχει τα πάνω του!Καλό απόγευμα!!

  4. Καλησπέρα !! Πώς ένα τόσο απλό πιάτο το έχετε κάνει να φαίνεται τόσο μα τόσο όμορφο και λαχταριστό !!!
    Η πρώτη φωτογραφία είναι τόσο ωραία, που ζηλεύω :-) αλλά και θαυμάζω και εμπνέομαι !!! :-)

    1. Σε ευχαριστούμε πολύ,Άρη μας γλυκιέ! Πάντα ευγενής κ χρυσόστομος!

      Και μένα η πρώτη φωτογραφία είναι η αγαπημένη μου!
      Γλυκιές καλημέρες!

  5. Από τότε που ζω με τον Γ., το κουνουπίδι είχε αποκλειστεί από το σπίτι, λόγω μυρωδιάς περισσότερο. Τον τελευταίο καιρό κατάφερα να τον «ξεγελάσω» με το ρύζι κουνουπιδιού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! Τώρα μου δίνετε άλλη μια λύση! Ευχαριστώ για την ιδέα, φιλιά!!

  6. Φανταστικη συνταγη,εγω την εκανα φουρνου με ψιχουλιαστο αρωματικο ψωμι απο πανω. Γινομαι γραφικη το ξερω,αλλα, ΤΕΛΕΙΕΣ συνταγες.

    1. Καλέ, τι γραφική! Μας κάνεις τόσο χαρούμενες που σου αρέσουν οι συνταγούλες μας!!!
      Πολύ ωραία ιδέα το ψήσιμο στο φο’υρνο κ τα ψίχουλα!Θα δοκιμαστεί!
      Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
      Φιλάκια γλυκά, Δημητρούλα!