The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς

Print Friendly

For the recipe in English click here

Τον τελευταίο καιρό έχω αποκτήσει μια νέα εμμονή (κατά καιρούς ερωτεύομαι ένα υλικό κ το χρησιμοποιώ κατά κόρον!). Ψητές πιπεριές Φλωρίνης ονομάζεται το νέο μου κόλλημα. Ανοίγω το βαζάκι κ δεν καταλαβαίνω για πότε εξαφανίζεται το περιεχόμενο! Τις τρώω σε σάντουιτς, σε σαλάτες ή τις κάνω πέστο. Αυτή η μακαρονάδα που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα ήταν από τις κορυφαίες του φετινού καλοκαιριού. Γρήγορη, πανεύκολη, πάμφθηνη, ελαφριά αλλά το σπουδαιότερο πεντανόστιμη! Αφήστε που έχει κ ένα υπέροχο χρώμα. Νομίζω ότι σας έπεισα να την δοκιμάσετε!

Σας φιλώ γλυκά!

Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς
Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς

Υλικά:
500 γρ. χυλοπίτες
250 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. καρύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς
Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση:
Βράζω τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζω στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το καρύδι, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπώ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά κ αλατοπιπερώνω. Παίρνω 3-4 κ.σ. από το νερό μέσα στο οποίο βράζουν οι χυλοπίτες και το ρίχνω στην πέστο. Ανακατεύω. Σουρώνω τα ζυμαρικά, τα βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι κ τα περιχύνω με την πέστο. Ανακατεύω καλά να πάει παντού. Σερβίρω κ γαρνίρω με φρεσκοκομμένο βασιλικό. Καλή σας όρεξη!

Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς
Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς

16 Comment

  1. Μμμμμ, φαίνεται πεντανόστιμη και άκρως καλοκαιρινή! Κι εμένα μου αρέσουν πολύ οι πιπεριές Φλωρίνης, έχω πάντα ένα βαζάκι πρόχειρο! Μου έδωσες ιδέα Λένια!

  2. Την φτιάξαμε σήμερα κ πραγματικά ήταν υπέροχη,γευστική και σας την προτείνουμε να την δοκιμάσετε άμεσα!!!Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!

    1. Αχ,Σμαράγδα μου! Πόσο χαίρομαι που σας άρεσε! Και σε μας ήταν μεγάλο σουξέ αυτή η μακαροναδίτσα. Πολλά φιλιά κ καλά μαγειρέματα!

  3. Φανταστικη μακαροναδα κ γρηγορη. Χρησιμοποιησα φρεσκιες πιπεριες φλωρινης της οποιες εψησα με λαδακι στο φουρνο κ στη συνεχεια αφαιρεσα τη πετσα πριν τη βαλω στο μπλεντερ. Επισης δυοσμο αντι για βασιλικο γιατι δεν ειχαμε!!! Ακομη κι ετσι δε μου πηρε πανω απο 20-30 λεπτα. Μπραβο κυρα Λενη μου!!!