Χορτοφαγικός γύρος

Print Friendly

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Όλα καλά και ανθηρά; Κι εμείς δόξα τω Θεώ καλά είμαστε! Είμαι πολύ χαρούμενη τις τελευταίες μέρες, γιατί επιτέλους μετά από καιρό αισθάνομαι ότι ξαναβρίσκω τον παλιό καλό δρομικό μου εαυτό! Την Κυριακή έκανα 13 km χωρίς κόπο και τα καταευχαριστήθηκα! Οι πόνοι που μου παρουσιάζονταν από τότε που ξανάρχισα το τρέξιμο εξαφανίστηκαν κι επιτέλους μπορώ να το απολαμβάνω 100%! Ο Δημητράκης μας είναι καλά κι εγώ μετά από πολλές συζητήσεις με μανούλες κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όντως η πρώτη χρονιά στον παιδικό είναι δύσκολη κι ότι το παιδί θα αρρωσταίνει συχνά…Το εμπέδωσα! Περαστικά να είναι και όλα θα τα αντιμετωπίσουμε!

Στα μαγειρέματά μας τώρα! Έχετε καταλάβει πόσο πολύ αγαπάμε τα μανιτάρια! Θυμηθείτε την πρόσφατη συλλογή που σας παρουσίασα εδώΕδώ και καιρό είχα δει στο διαδίκτυο συνταγές για χορτοφαγικό γύρο με μανιτάρια (όπως για παράδειγμα έχει φτιάξει η Χρυσαυγή ή  η Megan). Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω το δικό μου χορτοφαγικό πιτόγυρο! Και πωπωπω, τι λιχουδιά ήταν αυτή! Ξετρελαθήκαμε! Τα μανιτάρια για άλλη μια φορά έκαναν το θαύμα τους και μας έδωσαν ένα υπέροχο χορτοφαγικό «βρώμικο»! Για άλλες τέτοιες υγιεινές vegan junk food συνταγές κοιτάχτε εδώ, εδώ και εδώΒλέπετε λοιπόν, και οι χορτοφάγοι έχουν ψυχή! Και τρώνε ωραία, νόστιμα και «βρώμικα»!

Φιλάκια πολλά! Να περάσετε μια όμορφη και νόστιμη εβδομάδα! Μουάτς!

Χορτοφαγικός γύρος

Χορτοφαγικός γύρος

Υλικά:
500 γρ. πλευρώτους
10 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. μπούκοβο
6 κ.γ. σουσάμι, παπαρουνόσπορος, μαυροκούκι
2 κ.σ. καρύδι αλεσμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
αλάτι κ πιπέρι

Συνοδέψτε με τζατζίκιπίτες/τορτίγιες, κρεμμύδι, αγγούρι και ντομάτα

Χορτοφαγικός γύρος

Χορτοφαγικός γύρος

Εκτέλεση:

Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι σε νερό ή κρασί. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω. Με τα χέρια «σχίζω» τα μανιτάρια. Βάζω όλα τα υλικά σε αντικολλητικό τηγάνι (εκτός από τους σπόρους και το καρύδι, τα οποία τα προσθέτω στο τέλος) και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να φύγει η υγρασία από τα μανιτάρια. Κατόπιν σερβίρω σε πίτες ή τορτίγιες με τζατζίκι, αγγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι. Καλή σας απόλαυση!