The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι!
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι!

Print Friendly

For the recipe in English click here

Τα πιάτα που θα σας παρουσιάσω σήμερα τα έφτιαξα την Παρασκευή καθώς θα ερχόταν ο άντρας μου μετά από μια εβδομάδα απουσίας στο σπίτι και ήθελα να του φτιάξω κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο. Για να μην αγωνιάτε, του άρεσαν πολύ, αγαπάει το παντζάρι και του άρεσαν οι συνδυασμοί που επέλεξα να κάνω. Πάντρεψα το παντζάρι με Αγρινιώτικο Καστανό Ρύζι «Αχελώος» που προμηθεύτηκα από την yoleni’s και έφτιαξα δυο συνταγές:  χορτοφαγικά μπιφτέκια με παντζάρι και  μωβ ρύζι στο τηγάνι. Το καστανό ρύζι ως μια τροφή η οποία έχει υποστεί ελάχιστη επεξεργασία διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά του συστατικά και είναι κλάσεις ανώτερο από το επεξεργασμένο λευκό ρύζι. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σε πρωτεΐνες, θειαμίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.
Παρόλα αυτά συνήθως προτιμάμε το επεξεργασμένο λευκό αφού αυτό προωθείται από την αγορά και βράζει και πιο γρήγορα. Αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία στο καστανό ρυζάκι γιατί εκτός των πολλών ευεργετικών στοιχείων που περιέχει είναι και πιο νόστιμο από το λευκό. Ανοίξτε την κουζίνα σας σε πιο ανεπεξέργαστα προϊόντα και φροντίστε να γνωρίζετε  από πού κρατάει η σκούφια τους!!! Στην Yoleni’s μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία Ελληνικών προϊόντων στην οποία διαρκώς προσθέτονται νέα προϊόντα μικρών και μεγάλων παραγωγών από ολόκληρη την χώρα .Φτιάξτε τις παρακάτω συνταγούλες και αν δεν είστε vegan προσθέστε
τυρί φέτα, είναι το ιδανικό ταίρι για αυτό το όμορφο μωβ λαχανικό.
Να έχετε έναν υπέροχο μήνα!

 χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι
Χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι!

Υλικά για τα χορτοφαγικά μπιφτέκια (7-8 μπιφτέκια)
250γρ βρασμένα παντζάρια
1 φλ. μανιτάρια φρέσκα
1 1/2φλ. βρασμένο Ρύζι καστανό «Αχελώος»
1 φλ. νιφάδες βρώμης
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. δυόσμος
2 κσ κουκουνάρι
3 κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο «Vasilakis Estate»
αλάτι
πιπέρι

στρογγυλά ψωμάκια
ψημένη πιπεριά φλωρίνης
Μελιτζανοπιπερνιές «Γουμένισσες»
τρυφερό κολοκυθάκι
Μελιτζανάκι ξιδάτο «Γιαμ»

 μωβ ρύζι στο τηγάνι
Χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι!

Εκτέλεση
Βράζω το καστανό ρύζι και τα παντζάρια (όχι μαζί).Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο.Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα βρασμένα παντζάρια. Βάζω στο μπλέντερ τα μανιτάρια, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο και το κουκουνάρι και ταπολτοποιώ. Σε ένα σκεύος ανακατεύω τα πολτοποιημένα παντζάρια, το βρασμένο ρύζι και το άλλο μείγμα, προσθέτω ελαιόλαδο και τις νιφάδες βρώμης, αλατοπιπερώνω, ζυμώνω το μείγμα, το σκεπάζω και το αφήνω στο ψυγείο να «δέσει» για 40 λεπτά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 15 λεπτά περίπου.

Τα παντζαρομπιφτέκια μου, τα έβαλα μέσα σε στρογγυλά ψωμάκια, αφού πρώτα έβαλα μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο σε κάθε ψωμάκι και το έψησα στο φούρνο για πέντε λεπτά, για να γίνει τραγανό. Στην συνέχεια έβαλα 1 κουταλιά της σούπας μελιτζανοπιπερνιά, ψημένη πιπεριά φλωρίνης και λεπτές φλούδες από ωμό τρυφερό κολοκυθάκι. Τα συνόδεψα με Μελιτζανάκι ξιδάτο «Γιαμ» και ήταν «μιαμ»!

 χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι
Χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι!

Υλικά για το μωβ ρύζι
250γρ βρασμένα παντζάρια
1/2 φλ. μανιτάρια φρέσκα
1 1/2φλ. βρασμένο Ρύζι καστανό «Αχελώος»
7 Ελιές πράσινες Bio γεμιστές με αμύγδαλο «Ροβιές»
μισό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. δυόσμος
1 κσ κουκουνάρι
4 κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο «Vasilakis Estate»
3/4φλ νερό ζεστό
αλάτι
πιπέρι

 χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι
Χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι!

Εκτέλεση
Βράζω τα παντζάρια και το καστανό ρύζι (όχι μαζί). Ψιλοκόβω τα μανιτάρια, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο. Κόβω σε φέτες τις ελιές με το αμύγδαλο. Βάζω σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, όταν ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και το σκόρδο, σοτάρω και
στην συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια και το βρασμένο ρύζι, ανακατεύω καλά. Πολτοποιώ το βρασμένο παντζάρι και το ρίχνω στο τηγάνι μαζί με το νερό και τις ελιές. Ανακατεύω και λίγο πριν πιεί όλο το νερό προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλατοπιπερώνω. Αποσύρω το τηγάνι από την φωτιά όταν θα έχει πιεί όλο τα υγρά.

 χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι
Χορτοφαγικά μπιφτέκια με καστανό ρύζι κ παντζάρι και μωβ ρύζι στο τηγάνι!

10 Comment