Vegan σοκολατένια τάρτα

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Σήμερα θα γιορτάσω μαζί σας προκαταβολικά την ονομαστική εορτή του μονάκριβου γιου μας, του Δημητράκη! Οπότε η ανάρτηση της εβδομάδας δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο εκτός από γλυκό. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που πρόλαβα κι έφερα στον κόσμο αυτό το αγγελούδι…Ευτυχώς η περιπέτειά μου με τον καρκίνο ήρθε μετά κι έτσι πρόλαβα να γίνω μανούλα…Τι ευλογία, Θεέ μου! Ο Δημητράκης μεγαλώνει γρήγορα, έχει έντονη προσωπικότητα, πολλή πλάκα, μας κάνει και γελάμε με τις απορίες/τα κατορθώματά του/τις ατάκες του. Μα πάνω απ’όλα είναι ένα πολύ τρυφερό και αγαπησιάρικο παιδί που ζεσταίνει τις καρδιές μας με την φωτεινή του αύρα! Χρόνια σου πολλά, γιε μου! Ο Θεός να σε έχει καλά και να μας αξιώσει να σε καμαρώνουμε για πολλά πολλά χρόνια!

Και τώρα ας φτιάξουμε μια vegan σοκολατένια τάρτα για να το γιορτάσουμε. Την είχα πρωτοφτιάξει στα γενέθλιά μου το καλοκαίρι κι είχαμε ξετρελαθεί. Η συνταγή είναι ελαφρώς προσαρμοσμένη από εδώ Η τάρτα αυτή είναι πανεύκολη, vegan, χωρίς γλουτένη, δεν θέλει ψήσιμο και το κυριότερο πεντανόστιμη! Με ένα μικρό κομμάτι χορταίνεις λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε σοκολάτα. Αξίζει να την δοκιμάσετε! Περιμένω εντυπώσεις.

Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!

Vegan σοκολατένια τάρτα

Vegan σοκολατένια τάρτα

Υλικά για τσέρκι 18cm:

για την βάση:
140 γρ. ηλιόσπορος
2 κ.σ. κακάο
50 γρ. σιρόπι αγαύης
1/8 κ.γ. αλάτι
για την γέμιση:
300 γρ. σταγόνες σοκολάτας
135 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβας), παγωμένο
50 γρ. φιστικοβούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Vegan σοκολατένια τάρτα

Vegan σοκολατένια τάρτα

Εκτέλεση:

Για την βάση: Αλέθω στο μπλέντερ τον ηλιόσπορο ώσπου να γίνει σκόνη. Μετά προσθέτω το κακάο και το αλάτι. Ξαναχτυπώ. Τέλος προσθέτω και το σιρόπι. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι στρωμένο με λαδόκολλα και πιέζω με τα δάχτυλά μου ώστε να πατικωθεί και να δημιουργηθεί η βάση. Το βάζω στο ψυγείο.

Για την γέμιση-συναρμολόγηση: Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και κατόπιν προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω καλά. Τη μεταφέρω στο καθαρό μπλέντερ και την χτυπώ με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζω την σοκολατένια κόλαση πάνω στην βάση, την ισιώνω με μια μαρίζ, γαρνίρω με χοντροκοπανισμένα φιστίκια/φουντούκια/καρύδια, την σκεπάζω και την βάζω στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επομένη απολαμβάνω και οι γευστικοί μου κάλυκες κάνουν πάρτυ! Καλοφάγωτη!

Σημ. βγαίνουν 6-8 μερίδες

Ο μικρός μας πρίγκηπας

Ο μικρός μας πρίγκηπας

  1. Να τον χαίρεσαι τον μικρό σου πρίγκηπα! Εύχομαι ολόψυχα να τον δεις να μεγαλώνει, να δημιουργεί και να είναι γερός και χαρούμενος! Η τάρτα είναι και νόστιμη και πανεύκολη! Πολλά – πολλά φιλάκια και να περάσετε όλη η οκογένεια σούπερ!