The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Κέικ - Μάφινς Νηστίσιμα Γλυκά

vegan σοκολατένιο κέικ με τριλογία καρύδας- vegan chocolate coconut cake

Print Friendly
DSCN9895

Η καρύδα έχει αποκτήσει μια πολύ σημαντική θέση στην κουζίνα μου. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το ζουμερό σοκολατένιο κέικ με λάδι, αλεύρι και γάλα καρύδας. Με μια μπάλα παγωτό θα απογειωθείτε!!! Το κεκάκι μας δεν έχει γλουτένη ούτε λακτόζη. Στην συνταγή δεν υπάρχουν αυγά, την θέση τους έχει αντικαταστήσει το μείγμα κοπανισμένος λιναρόσπορος + νερό σε αναλογία ένα προς τρία (1 αυγό= 1 κσ λιναρόσπορος +3κσ νερό).

Ζουμερό vegan σοκολατένιο κέικ με τριλογία καρύδαςΥλικά:
1η παρασκευή

1 φλ. κάσιους
1/4 φλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
4 κσ λάδι καρύδας
1/4 φλ. νερό
1/2 φλ γάλα καρύδας
3 κσ κοπανισμένος λιναρόσπορος
9 κσ νερό
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

2η παρασκευή
1/2 φλ αλεύρι καρύδας
1/2φλ αλεύρι σόγιας
1 φλ καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

Μουλιάζω τα κάσιους σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνω και τα σκουπίζω. Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους, το μέλι, την βανίλια και το νερό (1/4φλ) στο μπλέντερ και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν κρέμα.Λιώνω σε μπεν μαρί το λάδι καρύδας. Ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό (3κσ λιναρόσπορος 9κσ νερό). Προσθέτω το μείγμα λιναρόπορος-νερό,το λάδι  και το γάλα καρύδας, χτυπάω ξανά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της 2ης παρασκευής και σιγά σιγά ενσωματώνω την 2η παρασκευή στο μείγμα της 1ης. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά και έχω ένα ζουμερό κεκάκι με πλούσιο άρωμα και γεύση καρύδας.

Ζουμερό vegan σοκολατένιο κέικ με τριλογία καρύδας

Coconut products play a significant role in my culinary adventures lately! This cake combines 3 coconut products: oil, flour and milk! It is delicious, moist, gluten and lactose free and instead of eggs I used flaxseed with water (1 egg=3Tbsp water+1 Tbsp flaxseed). Topped with ice cream makes a really an irresistible dessert. Take care, my good friends!

Ζουμερό vegan σοκολατένιο κέικ με τριλογία καρύδαςIngredients:
first mixture
1 cup cashews
1/4 cup honey  or agave syrup
4 Tbsp coconut oil, melted
1/4cup water
1/2 cup coconut milk
3 Tbsp flax seed
9 Tbsp water
1tsp vanilla extract

second mixture
1/2 cup coconut flour
1/2 cup soy flour
1cup brown sugar
1/2 cup cacao powder

Directions:
Soak cashews in hot water for 20 minutes. Then wipe them with a towel. Pulse them in a food processor along with honey, vanilla extract and 1/4 cup of water until creamy. In a bowl combine flaxseed with 9 Tbsp of water. Add coconut oil and milk. Stir until well combined. Then combine the cashew mixture with the flaxseed mixture. In another bowl combine the flours with sugar and cocoa and then add this flour mixture to the batter mentioned above. Empty batter in a cake tin and bake in preheated oven at 180C for about 30minutes. Enjoy this delicious moist cake.

Ζουμερό vegan σοκολατένιο κέικ με τριλογία καρύδας

27 Comment

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα τούτη η συνταγή Μανουσίνα. Μια ερώτηση μόνον…τα κάσιους γιατί τα μουλιάζεις στο ζεστό νερό, Αφού από μόνα τους, έχω την αίσθηση ότι είναι αρκετά μαλάκα, για άλεσμα…
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    1. Τα κάσιους όταν είναι μουλιασμένα δίνουν ένα κρεμώδες αποτέλεσμα όταν αλέθονται. Άρα ο λόγος του μουλιάσματος δεν είναι είναι για να αλέθονται ευκολότερα,αλλά για να επιτευχθεί η κρεμώδης υφή τους. Ελπίζουμε να σου αρέσει το κεικάκι αυτό!
      Πολλά φιλάκια κ από τις δυο μας!

  2. Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!!!!! Καταπληκτική συνταγή γεμάτη γεύσεις, αρώματα και πολύ υγιεινή!!!!! Μπράβο σας!!!!
    Πολλές δημιουργίες να φέρει η νέα χρονιά!!!

  3. Δεν έχω πρόβλημα με την γλουτένη. Αρα αντί για αλεύρι σόγιας μπορώ να βάλω κανονικό; Και αντί για αλέυρι καρύδας μπορώ να βάλω αμυγδάλου; Θα κάνω το κεϊκ σαν τούρτα γενεθλείων.

    1. Φαντάζομαι ότι θα γίνεται, αλλά επειδή δεν το έχουμε δοκιμάσει δεν μπορώ να σου εγγυηθώ για το αποτέλεσμα!
      Φιλάκια πολλά κ χρόνια πολλά!

      1. Θα κάνω εγώ την δοκιμή και θα σας ενημερώσω. Αν πετύχει τότε θα είναι ωραιότατη μικρή και φτηνή τούρτα γενεθλείων.

  4. Μετράω με το κλασικό φλιτζάνι δοσομετρητή , δηλ 1 φλ.του τσαγιού. Δεν μπορώ να σου πω πόσα ακριβώς γραμάρια ειναι γιατί δεν έχω αυτή τη στιγμη στο σπίτι κάσιους για να τα μετρήσω. Φιλάκια πολλά!