The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σαλάτες

Σαλάτα με βαλεριάνα, φουντούκια κ μους από κατίκι κ αβοκάντο – Valerian salad with hazelnuts and ricotta avocado mousse

Print Friendly

Σαλάτα με βαλεριάνα, φουντούκια κ μους από κατίκι κ αβοκάντο

Πριν από καιρό είχε φτιάξει η αδερφούλα μου σαλάτα με βαλεριάνα κ είχα κατενθουσιαστεί με την φίνα γεύση της. Μέχρι τότε τη βαλεριάνα την ήξερα μόνο σαν αφέψημα γι’ αυτούς που έχουν τεταμένα νεύρα κ θέλουν να χαλαρώσουν. Όταν λοιπόν είδα στο σούπερ μάρκετ αυτήν την υπέροχη πρασινάδα, την άρπαξα με σκοπό να φτιάξω σαλατίτσα. Την πάντρεψα με κόκκινη πιπεριά και φουντουκάκια, αλλά αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η μους που τη συνοδεύει! Δροσιστικό κατίκι χτυπημένο με αβοκάντο (τι μεστή, βουτυράτη γεύση,Θεέ μου!) και λεμονάκι!Ταιριάζει τέλεια, το αποτέλεσμα ήταν μια γευστική σαλάτα που δελέασε ακόμα κ τον επίσημο δοκιμαστή μου να φάει παραπάνω από τις καθιερωμένες 2-3 πιρουνιές του…

Σας φιλώ γλυκά!

Σαλάτα με βαλεριάνα, φουντούκια κ μους από κατίκι κ αβοκάντο

Υλικά:
100 γρ. βαλεριάνα
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 χούφτα φουντούκια, χοντροκομμένα
για τη μους
1/2 αβοκάντο 1 σκελίδα σκόρδου
100 γρ. κατίκι ή ρικότα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
χυμός 1/2 λεμονιού
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα υλικά της μους. Σε μια πιατέλα βάζω τη βαλεριάνα, την πιπεριά κ πασπαλίζω με το φουντούκι. Προσθέτω τη μους κατίκι-αβοκάντο κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

 

Σαλάτα με βαλεριάνα, φουντούκια κ μους από κατίκι κ αβοκάντο

My sister had made a salad with valerian leaves some time ago. It was the first time I tried this green salad with the delicate taste. I loved it! So, here is my version of a valerian salad. Combined with red pepper, hazelnuts and a fantastic lemon-garlicky  mousse made with ricotta and avocado. Yummy!!! We enjoyed it a lot!

Take care, my dear friends!

Ingredients:
valerian leaves
1/2 red pepper, finely chopped
1 handful of hazelnuts, coarsely ground
for the dressing
1/2 avocado1 garlic clove
100 gr katiki or ricotta
2 Tbsp olive oil
1 Tbsp maple syrup
juice of 1/2 lemon
salt and pepper

Directions:
In a blender place all mousse ingredients and pulse until smooth. Place valerian sald leaves on a salad dish. Add pepper, top with hazelnuts and garnish with the mousse. Enjoy!

Σαλάτα με βαλεριάνα, φουντούκια κ μους από κατίκι κ αβοκάντο

19 Comment

  1. Wow! Φοβερή σύνθεση και ιδέα! Βαλεριάνα σαλάτα (από σακουλάκι που έχει το σ/μ) έχω δοκιμάσει κι εγώ, είμαι περίεργη για αυτήν εδώ τη σαλάτα, οπτικά είναι επίσης κούκλα!

  2. Αυτή η μους φαίνεται υπέροχη, μου αρέσει πολύ το κατίκι και ό,τι μπορείς να φτιάξεις μ’αυτό! Βαλεριάνα σαλάτα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, μου κίνησες το ενδιαφέρον με αυτή τη συνταγή!

  3. Καλοτάξιδη και η νέα σας πολύ όμορφη σελίδα!
    Η σαλάτα πολύ ρπωτότυπη και με ωραία υλικά! Μπράβο!
    Πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω!
    Φιλάκια

  4. Τι πανέμορφα χρώματα Λένια!
    Πόσο μου αρέσει που σιγά-σιγά η άνοιξη μπαίνει και στα πιάτα μας!
    Η μους μου αρέσει πολύ, άνετα θα την έτρωγα και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι!

  5. Το αβοκάντο έχει γίνει το αγαπημένο μου φρούτο! Ποιος θα το φανταζότανε?Πριν κάποια χρόνια ούτε το πλησίαζα. Η σαλάτα είναι εξαίσια^^ Το μους καταπληκτικό, πρέπει να το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    1. Οκ, σε χρήζουμε την πιο φανατική αναγνώστρια του blog μας, αφού μας έχεις αφήσει άναυδες με τις τόσες συνταγές μας που έχεις φτιάξει! Είναι πολύ μεγάλη μας η χαρά, γλυκιά μας Ερρικα!
      Φιλάκια γλυκά!