The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Νηστίσιμο τζατζίκι
Αλείμματα -Σάλτσες Ορεκτικά - συνοδευτικά

Νηστίσιμο τζατζίκι

Print Friendly

Ποιος να το ‘λεγε ότι ο πασατέμπος μπορεί να γίνει η βάση για να φτιάξουμε τζατζίκι; Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό! Θυμάστε αυτήν εδώ την μεσογειακή κρέμα από ηλιόσπορο; Εμπνευσμένη από αυτήν την συνταγή σκέφτηκα ότι το ίδιο θα δρούσε και ο κολοκυθόσπορος σε ανάλογη συνταγή. Και ναι, χρησιμοποιώντας τα κλασικά υλικά του γιαουρτοσκόρδιου και αντικαθιστώντας το γιαούρτι με τον πασατέμπο μπορούμε να φτιάξουμε ένα vegan πολύ νόστιμο τζατζίκι! Την επόμενη εβδομάδα θα σας δείξω σε ποια υπέροχη συνταγή το χρησιμοποιήσαμε! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το εναλλακτικό τζατζίκι!

Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι να περάσετε ενα όμορφο Σαββατοκύριακο! Μουάτς!

Νηστίσιμο τζατζίκι
Νηστίσιμο τζατζίκι

Υλικά για ένα μπολάκι:
100 γρ. κολοκυθόσπορος
100 γρ. αγγούρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι κ πιπέρι
μαϊντανός ή άνηθος

Νηστίσιμο τζατζίκι
Νηστίσιμο τζατζίκι

Εκτέλεση:

Μουλιάζω σε ζεστό νερό για 2 ώρες τον πασατέμπο. Κατόπιν τον ξεπλένω και τον στραγγίζω. Τρίβω το αγγούρι από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και το στίβω ώστε να απομακρυνθούν τα νερά του. Κατόπιν βάζω στο μπλέντερ τον πασατέμπο και τον χτυπώ ώσπου να γίνει κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό κ χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω σε μπολάκι και γαρνίρω με λίγο μαϊντανό. Θα μπορούσατε να βάλετε και άνηθο στο μείγμα. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!

2 Comment

    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Βικακι μου! Ναι, είναι πολύ νόστιμο! Γενικά λατρεύω τους σπόρους κ Είναι απίστευτο ότι μπορείς να φτιάξεις ακόμα κ κρέμα με αυτούς! Φιλάκια πολλά πολλά από την όμορφη Ζάκυνθο!!!