Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Σήμερα θα σας τρατάρουμε ένα γλυκάκι μιας κ το Σάββατο γιόρταζα εγώ, ο Κωστής μου, ο σύζυγος της άλλης Veggie Sister, ο ανηψιός μου καθώς κ η μισή Ελλάδα! Γιόρταζαν επίσης κ τα Επτάνησα, άρα κ η Ζακυνθούλα μας! 21/5/1864 έγινε η ένωση των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα, οπότε είναι επίσημη αργία! Το κέρασμα είναι πάλι από τα χεράκια του Κωστή, ο οποίος μάλλον θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη! Χαχαχα! Πρόκειται για ένα πολύ ντελικάτο γλυκό με φίνα γεύση, αρωματικό κ δροσιστικό που θα μαγέψει ακόμη κ τους λάτρεις της σοκολάτας! Δοκιμάστε αυτή την τάρτα λεμόνι κ θα με θυμηθείτε! Αέρινη, ελαφριά κ φυσικά πανεύκολη στην παρασκευή της, με απλά υλικά, είμαι σίγουρη ότι θα σας κερδίσει!

Μην ξεχάσω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τις ευχές σας! Να είστε όλοι καλά! Σας γλυκοφιλώ κ σας εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα! Μουάτς!

Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού

Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού

Υλικά:
για την βάση:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (κοσκινισμένο)
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.σ. κρύο νερό
1 βανίλια
για την γέμιση:
250 ml γάλα σόγιας
χυμός κ ξύσμα 2 λεμονιών
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. corn flour
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. βούτυρο

Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού

Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού

Εκτέλεση:
Για την βάση: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνω μια λακούβα στη μέση κ ρίχνω το βούτυρο κομματιασμένο κ τη ζάχαρη. Δουλεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Προσθέτω το νερό. Πλάθω τη ζύμη κ δημιουργώ μια μπάλα. Τυλίγω με μεμβράνη πλαστική κ τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη η γέμιση, ανοίγω με πλάστη τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας. Μεταφέρω στην ταρτιέρα.
Για την γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω το μισό γάλα με τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι κ το corn flour. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω το άλλο μισό γάλα με τη ζάχαρη κ το ξύσμα. Κατόπιν προσθέτω το μείγμα από το μπολάκι στην κατσαρόλα, ρίχνω το βούτυρο κ ανακατεύω. Όταν πάρει βράση, αποσύρω από τη φωτιά κ το αφήνω 5-10 λεπτά να κρυώσει ανακατεύοντας πού κ πού για να μην κάνει κρούστα. Κατόπιν αδειάζω τη γέμιση στην βάση κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40′. Βγάζω από τον φούρνο κ κάνω υπομονή για να κρυώσει κ να κόψω! Πασπαλίζω οπωσδήποτε με άχνη κ σερβίρω! Καλή σας απόλαυση!

Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού

Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού

  1. Πολυχρονοι κ πολυχαρουμενοι να εισαστε ολοι σας Λενια μου!! Να εχετε υγεια, πολλη χαρα κ αγαπη!! Το γλυκακι φαινεται τελειοοοοο!! Λατρευω (και) τις ταρτες (ουφ πια) με ‘καλυτεροτερη’ αυτη του λεμονιου!! Μου αρεσει που ειναι λεπτουλα, εχει ολοκληρες φετες λεμονιου κ μοσχομυριζει χιλιομετρα μακρυα!! Πω πω!! Μου τρεχουν κ τα σαλια κοτζαμ κοπελα!!!…Μπραβο κ πολλα συγχαρητηρια στον Κωστη!!
    Φιλακια πολλα!

    • Ευάκι μου όμορφο, σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!!!
      Είναι όντως υπέροχη, όχι επειδή την έφτιαξε ο Κωστής, αλλά τα σπάει!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!!!!!

  2. Μολις την εφτιαξα και μυριζει τελεια!μονο που η γεμιση μοιαζει να ειναι ακομα νερουλή..δεν εσφιξε παρ’ολο που ψυθικε για 40′..

    • Γλυκιά μου Εμμανουελα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι Μήπως δεν έσφιξε η κρέμα Όταν πήρε βράση στην κατσαρόλα. Φιλάκια πολλά και καλή χρονιά!!!