The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Γεμιστά πορτομπέλο με λαχανικά κ κρούστα καρυδιού – Stuffed portobellos with veggies and walnut topping

Print Friendly
Τα μανιτάρια είναι μια από τις πολύ αγαπημένες μου τροφές! Είναι νόστιμα, θρεπτικά κ πολύ υγιεινά! Συν τοις άλλοις είναι πολυχρηστικά! Μπορεί κανείς να τα αξιοποιήσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σήμερα λοιπόν σας τα παρουσιάζω γεμισμένα με κατίκι Δομοκού κ λαχανικούλια, πασπαλισμένα με καρυδάκι κ φρυγανιά κ αρωματισμένα με ξύσμα λεμονιού! Παραδεισένια γεύση… Αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Σας φιλώ γλυκά!Γεμιστά πορτομπέλο με κατίκι, λαχανικά κ κρούστα καρυδιού

 

Υλικά:
5 πορτομπέλο
200 γρ. (φυτικό) τυρί κρέμα
½ κόκκινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
½ πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
Μαϊντανός
2 κ.σ. βρώμη
3κ.σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα λεμονιού
2 φρυγανιές, τριμμένες
50 γρ. καρύδι, αλεσμένο
Αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Με μια βρεγμένη πετσέτα καθαρίζω τα μανιτάρια. Με ένα κουταλάκι τα σκάβω από την κάτω πλευρά για να έχω χώρο να τα γεμίσω. Τα τοποθετώ ανάποδα σε ένα ταψάκι που έχω στρώσει με λαδόκολλα.  Σε ένα μπωλ ανακατεύω το τυρί με το λάδι, αλάτι, πιπέρι, βρώμη και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Μοιράζω τη γέμιση στα μανιτάρια κ πασπαλίζω με τη φρυγανιά, το καρύδι και το ξύσμα λεμονιού. Ψήνω για περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.  Καλή σας όρεξη!

 

Γεμιστά πορτομπέλο με κατίκι, λαχανικά κ κρούστα καρυδιού

I am a huge fan of mushrooms! They are so delicious, healthy and versatile! You can use them in many different ways and that makes me love then even more! Today we are making stuffed portobellos with cream cheese and veggies topped with bread crumbs and walnuts and scented with lemon zest. They taste heavenly! You should try them!

Take care, my dear friends!

 

Γεμιστά πορτομπέλο με κατίκι, λαχανικά κ κρούστα καρυδιού

 

Ingredients:
5 portobello mushrooms
200 gr. vegan cream cheese
½ red pepper
½ yellow pepper
½ orange pepper
1 small onion
Fresh parsley
2 Tbsp oats
3Tbsp olive oil
Grated lemon zest
Bread crumbs 50 gr.
Walnuts, ground
Salt and pepper
Directions: 
Wipe mushrooms with a slightly dump towel. With a spoon “dig”them so that you make room for the filling. Put them upside down in a baking pan lined with baking parchment. In a bowl combine cheese with olive oil, oats, salt and pepper. Add the finely chopped veggies. Mix well and divide the filling into the mushrooms. Top with bread crumbs, walnuts and lemon zest. Bake in preheated oven at 180C for about 25 minutes. Enjoy!

 

Γεμιστά πορτομπέλο με κατίκι, λαχανικά κ κρούστα καρυδιού

 

4 Comment

  1. Για αυτούς που αγαπούν τα μανιτάρια,(όπως εγώ), είναι εξαιρετική λιχουδιά! Μερικές φορές ψάχνω να βρω κάτι τέτοιο για τραπέζι και δεν το βρίσκω! Το έσωσα κιόλας!