The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας
Γλυκά Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά Πίτες Τάρτες Πρωινό

Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας

Print Friendly

For the recipe in English click here

Η Νατασούλα, φίλη και συνάδελφος, με εφοδίασε πριν λίγες μέρες με πολλά κεσεδάκια φράουλας. Άλλα έγιναν μαρμελάδα, άλλα γρανίτες, άλλα φαγώθηκαν και ένα κεσεδάκι έγινε μια νόστιμη σαλτσούλα φράουλας που ξάπλωσε σε μια τραγανή βάση βρώμης και το πάντρεμα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αυτές τις νόστιμες και υγιεινές μπάρες που σας παρουσιάζω σήμερα. Ιδανικό σνακ για να καταπολεμηθούν οι απογευματινές λιγούρες (δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα κάθε απόγευμα με πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία για γλυκό).

Προσαρμογή συνταγής από εδώ

Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας
Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας

Υλικά:
για την βάση:
1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. αλεύρι ολικής
1/2 κγ baking soda
μια πρέζα αλάτι
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1 κσ λιναρόσπορος + 3 κσ νερό
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1/4 φλ. σιρόπι αγαύης
2 κσ γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
2 κσ ποπ αμαράνθου

για την σάλτσα φράουλας
2 1/2 φλ. φράουλες
4 κσ σιρόπι αγαύης
5 φύλλα δυόσμου

Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας
Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας

Εκτέλεση:

Για την βάση: Ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με νερό και στην συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Έπειτα ρίχνω το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά μου και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κρατάω μισό φλυτζάνι απόο το μείγμα της βάσης για να το βάλω πάνω από την φραουλίτσα. Στρώνω σε ένα ταψάκι μια λαδόκολα και από πάνω το μείγμα της βάσης.

Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας
Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας

για την σάλτσα φράουλας: Βάζω σε μια κατσαρόλα τις φράουλες κομμένες κομματάκια και τις αφήνω να βράσουν ανακατεύοντας για 15 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο δεκάλεπτο προσθέτω το σιρόπι αγαύης και 2-3 λεπτά πριν αποσύρω την φράουλα από την φωτιά, προσθέτω και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.

Αφήνω την σάλτσα φράουλας να κρυώσει καλά και στην συνέχεια την απλώνω πάνω από την βάση από πάνω ρίχνω το μισό φλυτζάνι μείγματος βάσης που είχα κρατήσει και το ποπ αμαράνθου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά σε αέρα. Το αφήνω να κρυώσει πριν το κόψω.

Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας
Μπάρες με μπισκοτένια βρώμη κ σάλτσα φράουλας

8 Comment