The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Πρωινό

Το glutenfree πρωινό μου:πεντανόστιμο σπιτικό μούσλι! -My glutenfree breakfast:delicious homemade muesli!

Print Friendly
DSCN9749-003
Στα πλαίσια της glutenfree διατροφής μου έφτιαξα αυτό το πρωινό καθώς τα χωρίς γλουτένη δημητριακά πρωινού που κυκλοφορούν δεν με ικανοποιούν ούτε γευστικά ούτε οικονομικά.  Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω από το σπίτι νηστική, νοιώθω γυμνή. Ακόμα δεν θέλω να τρώω κάθε μέρα το ίδιο πρωινό, οπότε κάποιες μέρες ξεκινάνε με γάλα, ρυζογκοφρέτα και μαρμελάδα, κάποιες με γάλα και το μείγμα που σας παρουσιάζω σήμερα και άλλες με φρούτα και κρεμούλα άνθος αραβοσίτου.
Υλικά για 1ο μείγμα (το μεγάλο βάζο της φωτογραφίας)
Το glutenfree πρωινό μου:πεντανόστιμο σπιτικό μούσλι

1 φλ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
1/2 φλ. νιφάδες ρυζιού
1/2 φλ. νιφάδες φαγόπυρου
1/2 φλ. ποπ κινόα
1/2 φλ. ποπ αμαράνθου
1/2 φλ. τριμμένη καρύδα
1/4 φλ. ξανθός λιναρόσπορος
1/4 φλ. χοντροκομμένο καρύδι
12 πυρήνες βερίκοκου ψιλοκομμένο
50γρ σοκολάτα σε κομματάκια

Υλικά για το 2ο μείγμα (το μικρό βάζο της φωτογραφίας)

1/2 φλ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
1/2 φλ. νιφάδες ρυζιού
1/4 φλ. ποπ κινόα

1/4 φλ. ξανθός λιναρόσπορος

1/2φλ. χοντροκομμένο καρύδι

1,5 κσ λάδι καρύδας (λιωμένο)
2 κσ σκόνη κακάο
10 σταγόνες Vanilla Stevia NuNaturals (προαιρετικά)
Εκτέλεση για το 1ο μείγμα
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ και τα αποθηκεύω σε ένα βάζο. Κουραστήκατε ε;
Εκτέλεση για το 2ο μείγμα
 
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το λάδι καρύδας, την στέβια και το κακάο. Σε μπεν μαρί λιώνω το λάδι καρύδας και αφού λιώσει προσθέτω το κακάο και την στέβια, ανακατεύω, το αφήνω λίγο να κρυώσει και στην συνέχεια το ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά. Το απλώνω σε ένα μπολ και το βάζω στο ψυγείο. Μετά από 2-3 ώρες,  τρίβω με τα χέρια το μείγμα και το αποθηκεύω σε ένα βάζο.
Μπορείτε να τα φάτε το καθένα μόνο του, εμένα μου αρέσει να τα ανακατεύω και να τα τρώω με κρύο γάλα. Βάλτε τα στο γάλα σας ή στο γιαούρτι σας.
Το glutenfree πρωινό μου:πεντανόστιμο σπιτικό μούσλι
 
Since I am on a glutenfree diet I have to be careful with what I eat. The storebought gf muesli have disaappointed me a lot, so I decided to make my own and they turned out really tasteful! Breakfast is absolutely necessary for me, I never skip it. I also love variation and try to eat different things. Muesli with milk or yogurt, bread with homemade jam etc
Have a lovely day,my dear readers!

Ingredients for the first mixture (the big jar in the picture)

1 cup glutenfree oat flakes
1/2 cup rice flakes
1/2 cup buckwheat flakes
1/2 cup popped quinoa
1/2 cup popped amaranth
1/2 cup shredded coconut
1/4 cup golden flax seed meal
1/4 cup walnuts, roughly chopped
12 apricot kernels, finely chopped
50 gr. chocolate, roughly chopped

Το glutenfree πρωινό μου:πεντανόστιμο σπιτικό μούσλι

Ingredients for the second mixture (the small jar in the picture)

1/2 cup glutenfree oat flakes
1/2 cup rice flakes
1/4 cup popped quinoa
1/4 cup golden flax seed meal
1/2 cup walnuts, roughly chopped
1,5 Tbsp coconut oil, melted
2 Tbsp cacao powder
10 drops Vanilla Stevia NuNaturals (optional)

Directions for the first mixture:
Just combine all the ingredients in a bowl and store in a jar. Super easy!
Directions for the second mixture:
Combine all the ingredients in a bowl except for the coconut oil, stevia and cacao. Combine melted coconut oil with cacao and stevia drops. Pour this mixture over the cereal and stir well. Spread it in a bowl and put it in the fridge. After 2-3 hours crumble the mixture with your hands and store in a jar.
Enjoy these cereal mixtures separately or combined. Eat them with milk or yogurt. They are delicious!
Το glutenfree πρωινό μου:πεντανόστιμο σπιτικό μούσλι

16 Comment

  1. Πολυ ωραιο και φυσικα τα τρωμε με γαλα φυτικο για να ειναι υγιεινα…αφου το αγελαδινο δημιουργει πολλα προβληματα…