The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλημέρες γλυκιές από την όμορφη Ζάκυνθο, γλυκά μου πλάσματα! Μια ακόμη εβδομάδα ξεκινά κ οδεύουμε σιγά σιγά προς το τέλος του καλοκαιριού…Διακοπές δεν έχουμε πάει, αλλά ευτυχώς η ζωή στο νησί σε κάνει λίγο να νιώθεις τουρίστας…Το σημαντικό για μένα πάντως είναι ότι ξεπέρασα το πρόβλημα που είχα με την μέση κ μπόρεσα να επιστρέψω στο αγαπημένο μου τρέξιμο! Είμαι πολύ χαρούμενη που προπονούμαι συστηματικά πια κ προετοιμάζομαι για τον μαραθώνιο της Αθήνας. Πρώτα ο Θεός ελπίζω να πάνε όλα καλά κ να καταφέρω να ξαναζήσω το όνειρο για μια ακόμη φορά! Μόνο που τώρα θα έχω έναν πολύ σημαντικό λόγο να τερματίσω πιο γρήγορα, αφού στο τέρμα θα με περιμένει ο μπεμπούλης μου. Δεν σας κρύβω ότι όταν κουράζομαι στις προπονήσεις, τον σκέφτομαι κ αμέσως παίρνω κουράγιο! Χαζομαμά, ε;

Ας περάσουμε στην συνταγούλα! Πριν από λίγο καιρό μου είχε φέρει ο πεθερός μου από το μποστάνι του πολλά ντοματίνια. Για να μην μου χαλάσουν σκέφτηκα να τα κάνω λιαστά. Η Δημητρούλα σας τα είχε παρουσιάσει εδώ πριν πολλά χρόνια. Αποφάσισα για λόγους ασφαλείας (όταν στο σπίτι τριγυρνάει το πιο λιχούδικο σκυλί πανελληνίως δεν ρισκάρεις!) να μην τα λιάσω στην βεράντα αλλά να τα κάνω στον φούρνο, κοινώς να φτιάξω μαϊμού-λιαστά  ντοματίνια. Το καλό είναι ότι βγήκαν απίθανα, το κακό ότι θέλουν πολύ ώρα για να ψηθούν, κάτι που κάνει την ΔΕΗ χαρούμενη! Το δε λαδάκι στο οποίο βυθίζονται είναι απλά απίθανο! Φυλάξτε το για σαλάτες, σκέτες μακαρονάδες, ψωμάκι-πιτούλες κτλ

Καλή εβδομάδα κ καλά μαγειρέματα! Φιλάκια πολλά! Μουάτς!

Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου
Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου

Υλικά:
ντοματίνια
ελαιόλαδο
ξύδι
σκόρδο
κάπαρη
βασιλικός/δεντρολίβανο/δάφνη
αλάτι κ πιπέρι

Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου
Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου

Εκτέλεση:
Πλένω τα ντοματίνια. Τα κόβω στα 2 κ τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, λιωμένες σκελίδες σκόρδου, βασιλικό κ ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύω με τα χέρια. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τα σπόρια να κοιτούν προς τα πάνω. Ψήνω για περίπου 5 ώρες στους 120C. Μετά τα βάζω σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με βασιλικό, δαφνόφυλλα, σκελίδες σκόρδο, λίγο κάπαρη. Τα σκεπάζω με ελαιόλαδο κ 1 κουταλιά γλυκού ξύδι. Εγώ για σιγουριά τα φυλάσσω στο ψυγείο. Καλοφάγωτα!

Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου
Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου