The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σούπα με ρεβίθια, ρύζι, μαύρες τρομπέτες κ πορτσίνι
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Όσπρια

Σούπα με ρεβίθια, ρύζι, μαύρες τρομπέτες κ πορτσίνι

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Τώρα που χειμωνιάζει οι σούπες με όσπρια έχουν την τιμητική τους. Τα ρεβίθια είναι από τα αγαπημένα μου όσπρια κ μου αρέσει να τα απολαμβάνω με διάφορους τρόπους, είτε κλασικά σαν απλή σούπα με ρεβίθια , λεμόνι κ κρεμμύδι, είτε σαν άλειμμα-χούμους, είτε σαν σαλάτα ή ακόμα σαν κεφτεδάκια. Σήμερα θα σας προτείνω μια πολύ γευστική ιδέα που θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας. Τα πάντρεψα με δυο είδη αποξηραμένων μανιταριών με ρυζάκι (για να πάρουμε πλήρη πρωτεΐνη) κ αρωματικά και το αποτέλεσμα ήταν ένα φανταστικό, χορταστικό κ αρωματικό πιάτο. Σας προτρέπω να μην φτιάχνετε τα όσπρια συνεχώς με τον ίδιο τρόπο, γιατί έτσι θα τα βαριέστε κ θα αποφεύγετε να τα μαγειρέψετε. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε κ θα δείτε ότι πραγματικά είναι μια κορυφαία τροφή!

Σας φιλώ γλυκά!

Σούπα με ρεβίθια, ρύζι, μαύρες τρομπέτες κ πορτσίνι
Σούπα με ρεβίθια, ρύζι, μαύρες τρομπέτες κ πορτσίνι

Υλικά για 3 μερίδες:
250 γρ. ρεβίθια+1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
10 γρ. πορτσίνι
10 γρ. μαύρες τρομπέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκόρδα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι κρασί
φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. ξερός δυόσμος
χυμός 1 λεμονιού
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Σούπα με ρεβίθια, ρύζι, μαύρες τρομπέτες κ πορτσίνι
Σούπα με ρεβίθια, ρύζι, μαύρες τρομπέτες κ πορτσίνι

Εκτέλεση:
Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι κ τις μάυρες τρομπέτες στο κρασί. Βάζω σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό και ρίχνω τα ρεβίθια (χρησιμοποίησα αποφλοιωμένα που δεν θέλουν μούλιασμα). Ξαφρίζω. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο κ τα στιμμένα από το κρασί μανιτάρια. Αφήνω να βράσουν . Όταν μαλακώσουν αρκετά τα όσπρια, προσθέτω το ρύζι, τη ρίγανη κ τον ξερό δυόσμο κ τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω. Προς το τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο. Αν θέλω να χυλώσει, χτυπώ σε ένα μπολάκι 1 κ.σ. αλεύρι με 3 κ.σ. ζουμί από το φαγάκι κ περιχύνω. Ανακατεύω καλά και αφήνω να πάρει μια τελευταία βράση. Σερβίρω με φρέσκια ρίγανη. Καλή σας όρεξη!

Σούπα με ρεβίθια, ρύζι, μαύρες τρομπέτες κ πορτσίνι
Σούπα με ρεβίθια, ρύζι, μαύρες τρομπέτες κ πορτσίνι

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 512 times, 1 visits today)

11 Comment

  1. Αν και με τα μανιτάρια δεν έχω πολλές σχέσεις (μου αρέσουν απλά δεν ξέρω πολλά για αυτά), αυτή η ρεβυθάδα σας κορίτσια φαίνεται πολύ χορταστική! Όταν σπούδαζα στην Αγγλία ρύζι με φασόλια ήταν ένα πολύ συνηθισμένο φοιτητικό βραδυνό . Αυτό εδώ όμως είναι σε άλλο επίπεδο! 😉

  2. Che zuppetta fantastica, i ceci con i funghi fanno un’accoppiata perfetta!
    P.S. Sai che sono un’appassionata raccoglitrice di funghi, ma le trombette dei morti non le ho mai raccolte, devo ancora imparare a riconoscerle. Provvederò 😉
    Baci.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *