The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Σούπες

Χειμωνιάτικη βελουτέ σούπα μανιταριών με κάστανα-Winter velvety mushroom soup with chestnuts

Print Friendly
P1000840

Τώρα που τα κρύα έχουν σφίξει, δεν υπάρχει καλύτερο βάλσαμο από μια ζεστή, λαχταριστή σούπα! Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε μια σούπα γεμάτη γεύση: ποικιλία μανιταριών και κάστανα αποτελούν τα βασικά συστατικά της και σας διαβεβαιώ ότι είναι η απόλυτη χειμωνιάτικη πεντανόστιμη σούπα!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 4 μερίδες:
Χειμωνιάτικη βελουτέ σούπα μανιταριών με κάστανα450γρ. πορτομπέλο
250γρ. άσπρα μανιτάρια
150γρ. άγρια μανιτάρια
10 κάστανα, βρασμένα
4 πράσα, σε ροδέλες
1 πατάτα, σε κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι κρασί
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

για γαρνίρισμα:
χοντροκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζω για ελάχιστη ώρα τα μανιτάρια, τα πράσα και το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί. Κατόπιν τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με 1,2 λίτρο νερό. Προσθέτω την πατάτα και το δεντρολίβανο κ αφήνω να βράσουν. Μετά από λίγο προσθέτω τα κάστανα. Όταν έχουν βράσει, αποσύρω από την φωτιά και πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι. Αλατοπιπερώνω και τα αφήνω να πάρουν μια τελευταία βράση. Σερβίρω γαρνίροντας με χοντροκομμένα φουντούκια και ψιλοκομμένα άγρια μανιτάρια που κράτησα στην άκρη και δεν τα πολτοποίησα. Καλή σας όρεξη!

Winter calls for soups! The ideal comfort food for cold winter nights is soups! So today I ‘ve got a really good one for you! A delicious mushroom soup with chestnuts! A filling dish full of taste packed with nutrients! Try it!
Take care, my good friends!

Χειμωνιάτικη βελουτέ σούπα μανιταριών με κάσταναIngredients (serves 4):
450 gr. portobello mushrooms, sliced
250 gr. white mushrooms, sliced
150 gr. wild mushrooms, sliced
10 chestnuts, cooked
4 leeks, sliced
1 potato
3 garlic cloves
1 shot of white wine
2 rosemary twigs
5 Tbsp olive oil
salt and pepper

for topping:
hazelnuts, chopped

Directions:
In a pan saute for a few minutes mushrooms, leeks and garlic. Pour wine and allow to evaporate. Then transfer these ingredients in a pot with 1,2 lt of water, the rosemary twigs and the potato. Season with salt and pepper. Later on add chestnuts. When cooked, puree until smooth. Bring again to a boil and serve. Top with hazelnuts. Enjoy!

Χειμωνιάτικη βελουτέ σούπα μανιταριών με κάστανα

20 Comment

  1. Έχω φτιάξει πολλές φορές μανιταρόσουπες και πάντα βγαίνουν υπέροχες. Ποτέ όμως δεν θυμάμαι να τις έχω δοκιμάσει μαζί με κάστανα!Καιρός να το κάνω λοιπόν ε?
    Φιλιά και καλό βράδυ :)

  2. Γεια σου Λενια μου με την ομορφη κοιλιτσα! Τη σουπιτσα σου την εφτιαξα χθες βραδυ…χμ χμ..πρωτα απ’ολα εκαψα τη γλωσσα απο τη λαιμαργια μου κ δευτερον το βραδυ ειδα στο ονειρο μου οτι ειχα φτιαξει ενα καζανι απο δαυτη (αβυσσος το υποσυνειδητο..αν χρειαζομαστε κ τον Φρουντ στη μαγειρικη καηκαμε..χαχαχαχα)!!! Οπως καταλαβαινεις…φανταστικη!!! Ολα τα υλικα ταιριαζουν τελεια!!! Ειναι πανευκολη, ελαφρια, μυρωδενια κ με τελεια υφη!! Περναω φαση ‘σουπιασης’ οποτε θα παρω ολες σας τις σουπες σβαρνα!! χαχαχα Ηδη αγορασα τις γλυκοπατατες για την επομενη!! 😉
    Φιλακια πολλα σε εσενα κ στον κλωτσο-τρεχτο μπεμπακο!!

    1. Κοίτα σύμπτωση, Ευάκι! Σήμερα έκανα μια νέα σούπα με μπρόκολο κ βγήκε φανταστική! Την φωτογράφισα φυσικά, να την δοκιμάσεις κι αυτήν οπωσδήποτε! Κι εγώ τους τελευταίους μήνες περνάω την ίδια σουπίαση με σένα! Έχω κατεβάσει πολλά πιάτα τώρα στην εγκυμοσύνη!
      Γλυκά φιλιά κι από τους 2 μας!

      υ.γ. κι εγώ έχω καεί άπειρες φορές από τη λαιμαργία μου! Πόσα κοινά πια!!!!Χαχα!