The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σούπες

Φθινοπωρινή σούπα κολοκύθας-Autumn pumpkin soup

Print Friendly
DSCN9041
Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει διάφορους πειραματισμούς με την πορτοκαλιά κολοκύθα, ένα από αυτούς είναι και αυτή η σούπα κολοκύθας, με έντονο το άρωμα της καπνιστής πάπρικας. Είναι νοστιμότατη και ελαφριά! Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!

Φθινοπωρινή σούπα κολοκύθας

Υλικά:
2φλ κολοκύθα
1 ξερό κρεμμύδι
1κσ καπνιστή πάπρικα
1/2φλ φυτικό γάλα
2κσ ελαιόλαδο
1/2φλ νερό
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι βάζω την κομμένη κολοκύθα , το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, προσθέτω το νερό, το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για  25-30 λεπτά  (όσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί). Μπορείτε να την φάτε και έτσι σαν ψημένη πατάτα, εγώ την έβαλα στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια και το γάλα, αλατάκι και την έκανα σουπίτσα. Σερβίρετε την σε ποτήρι , κούπα ή πιάτο.

Φθινοπωρινή σούπα κολοκύθας

I have been experimenting with pumpkin lately and one of the results of my experiments is this delicious autumn soup! A healthy yet tasteful autumn soup that I am sure you will enjoy! . This store offers a wide range of good quality products. Have a lovely week, our dear friends!
Ingredients:
Φθινοπωρινή σούπα κολοκύθας

2 cups pumpkin, cut in pieces
1 onion, sliced
1 Tbsp smoked paprika
1/2 cup plant based milk
2Tbsp olive oil
1/2 cup water
salt

Directions:
In a baking pan place pumpkin pieces, onion, water, olive oil and sprinkle with smoked paprika. Bake at 180 C for 25-30 minutes. You can eat just like this like baked potatoes. I prefered to pulse it in a blender until smooth and enjoy it as a soup.Serve in a dish, bowl or glass and enjoy!

Φθινοπωρινή σούπα κολοκύθας

16 Comment