The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Vegan σοκολατόπιτα
Γλυκά Κέικ - Μάφινς Νηστίσιμα Γλυκά

Vegan σοκολατόπιτα

Print Friendly

For the recipe in English click here

24 ώρες! Μόνο 24 ώρες! Μα είναι δυνατόν; Τόσες λίγες ώρες να έχει μία μέρα; Είναι άδικο, βαρύ κι ασήκωτο! Τι ωραία που θα ήταν να αποτελείτο από 28! Είδατε, δεν είμαι πλεονέκτρα, δεν το στρογγύλεψα καν να ζητήσω 30! Τι ωραίο όνειρο κ τι ανώμαλη προσγείωση, όταν σκέφτομαι ότι ανήκει στα όνειρα που θα παραμείνουν στην σφαίρα του απραγματοποίητου…Μα, πείτε μου, τι να πρωτοπρολάβω να κάνω; Να ασχοληθώ με τους άντρες μου (τον γιόκα μου κ τον σύζυγο εννοώ, μην παρεξηγηθώ κιόλας από αυτούς που πρώτη φορά με διαβάζουν!), το νοικοκυριό μου, το σχολειό μου, το blog κ τις συνταγούλες μου, τα σκυλάκια μου, τις προπονήσεις μου; Οι ώρες περνούν τόσο γρήγορα που φτάνει βραδάκι κ δεν το έχω πάρει χαμπάρι…Θα μου πείτε, αν κουράζεσαι, κοπελιά, κόψε κάτι! Έλα όμως που δεν μπορώ…

Και αφού ξαλάφρωσα κ έβγαλα από μέσα μου το παράπονό μου, ας σας γλυκάνω για να πάει καλά η εβδομάδα αλλά κι ο μήνας! Δεν θα πω πολλά, ο τίτλος σοκολατόπιτα τα λέει όλα! Είναι vegan, άρα και οι χορτοφάγοι και οι νηστεύοντες μπορούν να την τσακίσουν, αλλά και όλοι όσοι θέλουν να φάνε σοκολατόπιτα χωρίς να πάρουν 15.000 θερμίδες. Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη κ όχι παραφορτωμένη κ λιγωτική. Την έφτιαξε ο Κωστής, εγώ το μόνο που έκανα ήταν να την επικαλύψω με to γνωστό σοκολατένιο frosting από αβοκάντο.

Αυτά τα ολίγα από το εξωτικό Τζάντε! Φιλάκια πολλά κ ευχές για έναν υπέροχο Απρίλη γεμάτο χαρές κ νοστιμιές! Μουάτς!

Vegan σοκολατόπιτα
Vegan σοκολατόπιτα

Υλικά
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
160 γρ. ζάχαρη καρύδας
30 γρ. κακάο
100 γρ. χυμός πορτοκάλι
70 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. ζεστό νερό
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύδι
30 γρ. σταγόνες σοκολάτας
για το σοκολατένιο frosting με αβοκάντο πατήστε εδώ

Vegan σοκολατόπιτα
Vegan σοκολατόπιτα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω την ζάχαρη το λάδι κ το νερό κι ανακατεύω. Σε άλλο ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο κ τα ρίχνω στο μείγμα των υγρών. Σε ένα ποτήρι βάζω τον χυμό, το ξύδι κ την σόδα κι ανακατεύω. Με το που φουσκώσει το μείγμα, το ρίχνω στα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύω. Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας. Λαδώνω ένα πυρέξ (30*18), αδειάζω το μείγμα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνω το γλάσο. Αφού βγάλω από τν φούρνο την σοκολατόπιτα, την αφήνω να κρυώσει κ μετά απλώνω το γλάσο. Πασπαλίζω με ξηρό καρπό της αρεσκείας μου (εγώ έβαλα φουντούκι). Καλή σας απόλαυση!
Υ.Γ. Μπορείτε να την ψήσετε 15 λεπτά. Τότε θα είναι ακόμα πιο υγρή κ κολασμένη, αλλά δεν θα κόβεται καλά λόγω ρευστότητας. Το δοκιμάσαμε με τον Κωστή κ την κουταλίσαμε μέσα από το πυρέξ όλη σε λιγότερο από 1 ώρα!Διαλέγετε κ παίρνετε!

Vegan σοκολατόπιτα
Vegan σοκολατόπιτα