The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι
Γλυκά Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα!  Πριν λίγες μέρες που έγραφα αυτές τις αράδες που διαβάζετε, ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα, καθώς μόλις είχα γυρίσει από Υπηρεσία κ η μικρή Χαρά είχε πολλή γκρίνια. Είχε δε και πολλή ζέστη κ δεν έπρεπε να πάει θάλασσα, άντε όμως με τέτοιο καιρό να το κρατήσεις το παιδί στο σπίτι! Για να τα καταφέρω χρησιμοποίησα μεγάλα όπλα: κατασκευές κ μαγειρική. Ευτυχώς έπιασαν! Την έπεισα να φτιάξουμε μπισκοτάκια το πρωί κ να κάνουμε κατασκευές το απόγευμα (με αυτά τα ρολά από τα χαρτιά υγείας, που έχω βαρεθεί να μαζεύω…). Καθώς λοιπόν δεν είχα κ πολύ κουράγιο κ έμπνευση, έκανα μια βόλτα στο διαδίκτυο για ιδέες,. Με το που είδα αυτά τα μπισκοτάκια ήθελα απλά να τα φάω. Ευτυχώς κ η Χαρά τρελαίνεται για ταχίνι, οπότε η συνταγή βρέθηκε! Σηκώσαμε μανίκια (που λέει ο λόγος) κ τα φτιάξαμε. Τα ευχαριστηθήκαμε κ οι δύο!  Αν αγαπάτε το ταχίνι, μην καθυστερείτε, δοκιμάστε τα! Και μην φοβηθείτε να τα βγάλετε από τον φούρνο στα 10-12 λεπτά που είναι μαλακά, γιατί σκληραίνουν στην συνέχεια. Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Σας φιλώ!

Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι
Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι

Υλικά (για 24 τεμάχια):

½ φλ. ταχίνι
½ φλ. σιρόπι σφενδάμου ( ή μέλι για τους μη vegan)
1 κ.σ. σπόροι chia + 3 κ.σ. νερό
¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. κακάο
¼ φλ. ζάχαρη καρύδας
½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
½ φλ. σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα
¼-1/2 φλ. σουσάμι

Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι
Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω τους σπόρους chia και το νερό, τα ανακατεύω κ το αφήνω στην άκρη για 2 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι) και το μείγμα chia-νερό. Προσθέτω ανακατεύοντας: το αλεύρι, το κακάο, την ζάχαρη καρύδας, το baking powder, την μαγειρική σόδα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτω κ τις σοκολατένιες σταγόνες. Καλύπτω με μεμβράνη και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα. Απλώνω μια λαδόκολλα στο ταψί μου και προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζω σε ένα πιατάκι το σουσάμι και σε ένα ποτήρι βάζω νερό. Το ζυμαράκι μας κολλάει, οπότε με ένα κουτάλι (του γλυκού) παίρνω μια κουταλιά ζύμη, την περνάω από το σουσάμι και στην συνέχεια την ακουμπάω στη λαδόκολλα. Βυθίζω ένα πηρούνι στο νερό και πιέζω με αυτό κάθε μπαλάκι στην πάνω πλευρά κάθετα κ οριζόντια (θα δημιουργηθούν μικρά τετραγωνάκια). Ψήνω για 10-12 λεπτά. Βγάζω το ταψί από τον φούρνο και μετά από 1-2 λεπτά τα μεταφέρω σε μια σχάρα να κρυώσουν. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, θα είναι μαλακά, στην συνέχεια όσο θα κρυώνουν, θα σκληραίνουν. Τελικά θα είναι σκληρά απ’έξω κ μαλακά-μαστιχωτά στο εσωτερικό τους. Καλοφάγωτα!

Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι
Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι

Η συνταγή (με ελάχιστες αλλαγές) είναι από το site Salted plains

2 Comment

    1. Πόσο χαίρομαι που σου άρεσαν, γλυκιά μου Ειρήνη! Για να τα φτιάξεις 2 φορές σε μια εβδομάδα καταλαβαίνω ότι είχαν σουξέ! Να είσαι καλά κ να μαγειρεύεις νόστιμα κ υγιεινά παρέα μας!
      Φιλάκια πολλά από Ζάκυνθο!