The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σαλάτες

Σαλάτα με σπανάκι, γραβιέρα, αμύγδαλα και σάλτσα σύκου-Spinach almond salad with dried fig dressing

Print Friendly
DSCN9088
Καλή σας μέρα και χρόνια πολλά! Σήμερα φτιάχνουμε μια γρήγορη σαλατίτσα για να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο που μπορεί όμως κάλλιστα να καταναλωθεί και ως ελαφρύ γεύμα με δυο κριτσίνια. Μου αρέσουν πολύ στις σαλάτες τα ξερά φρούτα και οι ξηροί καρποί. Όταν δε συνδυάζονται με ένα νόστιμο τυράκι, γίνονται απλά ακαταμάχητες. Καλά να περάσετε!

Υλικά:

150γρ τρυφερό ωμό σπανάκι
100-90γρ Κεφαλογραβιέρα Κρήτης

Σαλάτα με σπανάκι, γραβιέρα, αμύγδαλα και σάλτσα σύκου-
dressing:
1/2 φλ αμύγδαλα
4 ξερά σύκα
1κσ μπαλσάμικο
2 κσ ελαιολαδο
1 κσ μουστάρδα
1κσ νερό από τα σύκα
αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένω και κόβω το σπανάκι. Βάζω τα σύκα να μουλιάσουν σε νεράκι (για τουλάχιστον 40 λεπτά). Χτυπάω στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το dresssing και περιχύνω το σπανάκι (δεν βγαίνει υγρό, αν το θέλετε πιο υγρό αυξήστε τις ποσότητες στα υγρά του dressing) . Κόβω κομματάκια από την Κεφαλογραβιέρα Κρήτης (Αν δεν στηρίξουμε και την πατρίδα του συζύγου με τι μούτρα θα ξανακατέβω στο νησί;) και τα ρίχνω στην σαλατίτσα.

Σαλάτα με σπανάκι, γραβιέρα, αμύγδαλα και σάλτσα σύκου-
A quick and delicious salad to have along your meal or you can have it as a light meal. I adore the addition of dried fruit and nuts in my salads. I think that they work wonders and that they transform a simple salad to an irresistible meal especially when tasteful cheese is added!
I hope you enjoy! Take care, my good friends!Ingredients:

150 gr. fresh spinach leaves, chopped
100-90 gr. kegalograviera or pecorino, diced
Σαλάτα με σπανάκι, γραβιέρα, αμύγδαλα και σάλτσα σύκου-

dressing:
1/2 cup almonds
4 dried figs
1 Tbsp balsamic vinegar
2 Tbsp olive oil
1 Tbsp mustard
1Tbsp water in which figs were soaked
salt
Directions:
Soak figs in water for at least 40 minutes. Pulse in a food processor all dressing ingredients. Place spinach leaves in a dish and pour dressing over it. Mix until well combined. Top with cheese. And enjoy!

11 Comment