The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σαλάτες

Σαλάτα με αντράκλα και σως φράουλας και goji berries- Purslane salad with strawberry goji berry dressing

Print Friendly
P7190341

Μετά από αυτή τη σαλάτα συνεχίζω τους πειραματισμούς μου με την αντράκλα (το φυτό, καλέ, μην πάει αλλού ο νους σας!). Αυτή τη φορά την έβαψα κόκκινη με σως φραουλένια και goji berries. Μου άρεσε η ιδιαίτερη, ελαφριά και εκλεπτυσμένη γεύση της. Καλές βουτιές!

Σαλάτα με αντράκλα και σως φράουλας και goji berries-Υλικά (για 2 άτομα):
κλωναράκια αντράκλας, ψιλοκομμένα
50 γρ. γραβιέρα,  σε φλούδες
λίγα καρύδια, τριμμένα
1.5 κ.σ. goji berries
5 φράουλες
4 φύλλα μέντας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:
Μουλιάζω για μισή ώρα τα goji berries σε λίγο νερό. Σε μπλέντερ χτυπώ τις φράουλες, τα μουλιασμένα goji, τα φύλλα μέντας, λίγο αλάτι και το λάδι. Σε ένα πιάτο τοποθετώ την αντράκλα, από πάνω γαρνίρω με το dressing, τις φλούδες της γραβιέρας και πασπαλίζω με το καρύδι.

Σαλάτα με αντράκλα και σως φράουλας και goji berries-This is my new experiment with purslane after this salad. It is a simple yet tasteful salad with a few ingredients. Easy and quick to make, delicious and healthy! What ‘s more to ask?
Σαλάτα με αντράκλα και σως φράουλας και goji berries
Ingredients (serves 2):
Purslane leaves
50gr. pecorino, shavings
walnuts
1,5 Tbsp goji berries
5 strawberries
4 mint leaves
2 Tbsp olive oil
salt

Directions:
Soak goji berries in water for 1/2 hour. In a blender combine strawberries, saoked goji berries, mint leaves, salt and olive oil. On a plate place purslane, garnish with dressing, pecorino shavings and sprinkle with walnuts. Enjoy!

11 Comment

  1. Γεμάτη χρώματα η σαλάτα σου Λένια!
    Goji δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ φράουλες σε σαλάτα, αλλά μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση!
    Φιλιά!