The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ρολά μήλου
Γλυκά Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Ρολά μήλου

Print Friendly

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Απέχω λιγάκι τον τελευταίο καιρό από τα μαγειρικά μου λημέρια για πολλούς λόγους. Οι ακτινοβολίες μου συνεχίζονται κι έχω συνηθίσει πια τη νέα μου καθημερινότητα. Αυτό που με εκνευρίζει όμως είναι ότι εδώ και 2 εβδομάδες με ταλαιπωρεί μια ίωση που δεν λέει να μου περάσει…Τέλος πάντων…Το σημαντικό γεγονός των ημερών είναι ότι ανεβήκαμε στην Αθήνα και συνέβησαν δυο υπέροχα γεγονότα. Βρεθήκαμε με την αδερφούλα μου, τη Δημητρούλα, που μένει στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια και συμμετείχε ο Κωστής μου στον ένατο μαραθώνιο του.

Τον Ιούλιο είχα ξεκινήσει να προπονούμαι για αυτόν τον αγώνα, αλλά τα γεγονότα που προέκυψαν τον Αύγουστο κι η περιπέτεια της υγείας μου ακύρωσαν τα σχέδια μου. Ομολογώ ότι ζήλεψα πολύ, όταν πήγαμε στην Έκθεση για να πάρουμε το νούμερο του Κωστή ή όταν κατέβηκα στο κέντρο για να τον περιμαζέψω. Ήθελα πολύ να είμαι κι εγώ μέρος αυτής της γιορτής… Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον σύζυγο που κατάφερε απροπόνητος να τρέξει με σύνεση 42km και να τερματίσει υγιής. Ένιωσα ότι έτρεχα μαζί του νοερά και του έδινα κουράγιο…Να έχουμε υγεία και να τρέχουμε παρέα στο μέλλον πολλούς πολλούς αγώνες!

Ρολά μήλου
Ρολά μήλου

Ας μαγειρέψουμε τώρα! Επιτέλους επιστρέφω με νέα συνταγή! Και τι συνταγή! Υπέροχα, λαχταριστά, ελαφριά ρολά μήλου, ιδανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά. Ωραιότατα για σνακ για το σχολείο ή τη δουλειά και φυσικά για πρωινό. Για άλλη μια φορά ο σύζυγος μεγαλούργησε. Τα έφτιαξε 3 φορές μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την πρώτη ήταν στεγνά, γιατί δεν είχαν πολλή γέμιση. Τη δεύτερη παπάριασαν, γιατί είχαν πολλή γέμιση. Την τρίτη ήταν ισορροπημένα και είχαν την ιδανική γέμιση! Κάτι που ξεχωρίζει αυτή τη συνταγή είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, γιατί δεν έχουν μαγιά! Γίνονται στο πι και φι λοιπόν.  Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και να σας αρέσουν όσο και σε εμάς. Φιλάκια πολλά, γλυκά και κανελάτα! Να περνάτε υπέροχα και να μην γκρινιάζετε για τίποτα! Μουάτς!

Ρολά μήλου
Ρολά μήλου

Υλικά για 1 λαμαρίνα:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
1+1 κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες
200 γρ. γάλα σόγιας
65 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. ζάχαρη καστανή+2 κ.σ.
420 γρ. μήλο καθαρισμένο
60 γρ. σταφίδα

46089035_1434615690016768_8865853560361844736_n

Εκτέλεση:

Κοσκινίζω το αλεύρι και το βάζω σε ένα μπολ. Το ανακατεύω με 1 κ.γ. κανέλα, το αλάτι, τις βανίλιες και το baking powder. Σε άλλο μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα και τη ζάχαρη. Ρίχνω σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά και μετά πλάθω τη ζύμη με τα χέρια. Την απλώνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγω με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού και διαστάσεων 30*45. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα μήλα τόσο ώστε να μην αλεστούν πολύ, αλλά ούτε και να είναι χοντροκομμένα. Τα στίβω με τα χέρια μου ώστε να φύγει η υγρασία. Τα ανακατεύω σε ένα μπολ με τη σταφίδα και την υπόλοιπη κανέλα. Πασπαλίζω με τις 2 κ.σ. ζάχαρη το φύλλο, μοιράζω τη γέμιση του μήλου σε όλη την επιφάνεια και τυλίγω σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά. Κόβω σε ρολά πάχους 2 δαχτύλων και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφω με λίγο γάλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C αέρα για 25 περίπου λεπτά. ;Όταν κρυώσουν, πασπαλίζω προαιρετικά με κανέλα. Καλοφάγωτα!

 

8 Comment

  1. Τι ωραία αυτά τα ρολάκια, με λίγη ζάχαρη, λίγο σαν κέικ και λίγο σαν μπισκότα στην υφή τους. Έτσι ακριβώς θα τα ήθελα κι εγώ για τον καθημερινό πρωινό καφέ μου. Μπράβο στον σύζυγο, και αθλητής και μάγειρας! Φιλιά πολλά και γρήγορα να τρέξετε μαζί και πάλι εύχομαι!