The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι
Αλείμματα -Σάλτσες Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Όσπρια Σαλάτες

Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι κ σαλάτα με ντομάτα, ελιές, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα

For the recipe in English click here

Καλή σας μέρα, καλοί μου φίλοι! Ελπίζω να είστε καλά! Σήμερα, όπως σας είχαμε προαναγγείλει, ξεκινάμε την εβδομαδιαία στήλη μας “Μαγειρεύοντας με τη Yoleni’s”. Μιας και το καλοκαιράκι βρίσκεται προ των πυλών και οι ουζοκατανύξεις σε λίγο θα λαμβάνουν χώρα στις βεραντούλες μας, σας προτείνω ένα μεζεδάκι νόστιμο κ υγιεινό. Κεφτεδάκια από ρεβίθια, πικάντικα (όχι καυτερά!) με πολτό σκόρδου κ λιαστή ντομάτα, συνοδευόμενα από ένα δροσιστικό ντιπ ταχινιού και μια σαλατίτσα βγαλμένη από την ελληνική γη: ντομάτα, ελιά, σκόρδο, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα! Το τραπέζι μας μύρισε Ελλάδα! Πραγματικά, μαγειρεύοντας με τα εξαιρετικά προϊόντα της Yoleni’s αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε την ελληνική γαστρονομία, τους Έλληνες παραγωγούς και τα εκλεκτά προϊόντα που παράγουν. Το αξίζουν!

Σας φιλώ γλυκά!

Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι κ σαλάτα με ντομάτα, ελιές, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα
Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι

Υλικά:

Για 14 ρεβυθοκεφτέδες:

200 γρ. ρεβύθια χονδρά Φαρσάλων “Αχελώος”
5 λιαστές ντομάτες με ελαιόλαδο κ μυρωδικά “Τοπικά προιόντα”,ψιλοκομμένες
50 γρ. παξιμάδι σταρένιο”Χρυσάφη”, αλεσμένο
2 κ.σ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 χούφτα δυόσμος, ψιλοκομμένος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι

Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι κ σαλάτα με ντομάτα, ελιές, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα
Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι κ σαλάτα με ντομάτα, ελιές, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα

Για το ντιπ:

1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 κ.γ κύμινο
αλάτι κ πιπέρι

Για τη σαλάτα:

2 μικρές ντομάτες, σε φέτες
12  Ελιές Θρούμπες Θάσου “Βελουϊτινός” bio
6 Αμπελοκορφές τουρσί bio “Μαριάννας” 
50γρ Ξινομυζήθρα Κρήτης ΠΟΠ “Αμάρι”
Ρίγανη “Cretan Herbs”
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι κ σαλάτα με ντομάτα, ελιές, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα
σαλάτα με ντομάτα, ελιές, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα

Εκτέλεση:

Για τη ρεβιθοκεφτεδάκια:  Βάζω τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει αποβραδίς για να μουλιάσουν. Την επομένη τα βράζω σε μια κατσαρόλα με νερό. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζω κ τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζω τα αλεσμένα όσπρια. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά ώστε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά μου. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει. Κατόπιν πλάθω τη ζύμη σε κεφτεδάκια, τα τοποθετώ σε ταψί σιλικόνης ή στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Cγια 30’ (15’ από κάθε πλευρά). Τα σερβίρω σε πιατέλα στρωμένη με πρασινάδα (εγώ έβαλα χοντροκομμένο σπανάκι) και τα συνοδεύω με το ακόλουθο ντιπ. Καλή σας όρεξη!

Για το ντιπ: Σ΄ ένα μπολάκι ανακατεύω όλα τα υλικά. Συνοδεύει ιδανικά τα ρεβιθοκεφτεδάκια μας!

Για τη σαλάτα: Σε ένα πιάτο τοποθετώ τις φέτες ντομάτας. Διακοσμώ με τις ελιές κ τις αμπελοκορφές. Προσθέτω το σκόρδο κ τη ξινομυζήθρα κ τέλος ρίχνω αλάτι, ρίγανη κ λάδι.

Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι κ σαλάτα με ντομάτα, ελιές, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα
Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι κ σαλάτα με ντομάτα, ελιές, αμπελοκορφές κ ξινομυζήθρα
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.176 times, 1 visits today)

19 Comment

  1. Έχω αδυναμία στους ρεβυθοκεφτέδες και έχω δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς! Η συγκεκριμένη συνταγή σας με τη σος είναι πολύ ολοκληρωμένη και τη παρουσιάσατε και πολύ όμορφα. Εξαιρετικά φαίνονται και τα υλικά…στο μέλλον σκέφτομαι να παραγγείλω κάποια.
    Φιλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *