The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς
Main dishes Pasta - Rice - Grains

Red pepper pesto tagliatelle

Print Friendly

Για την συνταγή στα Ελληνικά πατήστε εδώ

Lately I have become obsessed with roasted red peppers. I enjoy eating them, chopping them in green salads or making pestos with them. Today I will share with you one of my favorite pasta dishes of this summer. So cheap, easy and quick to make and yet so absolutely mouthwatering!

Take care, my sweet friends!

Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς
Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς

Ingredients:
500 gr. tagliatelle
250 gr. roasted red peppers
2 garlic cloves
1 handful of basil leaves
3 Tbsp walnuts
5 Tbsp olive oil
salt and pepper

Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς
Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς

Instructions:
Cook tagliatelle according to package instructions. In a blender pulse peppers, garlic, walnuts, basil and olive oil until smooth. Season with salt and pepper. Pour 3-4 Tbsp of the water in which pasta is cooked.Stir well. Drain pasta and place it in a pot. Add pesto and stir well to combine. Serve and top with fresh basil. Enjoy!

Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς
Χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς