The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας
Vegan Γλυκά Γλυκά

Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας

For the recipe in English click here

Καλησπέρα, καλοί μου φίλοι και καλό σας μήνα! Το καλοκαιράκι μπορεί να μπήκε επίσημα σήμερα, αλλά τούτη την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες, ο ουρανός είναι γκρίζος, φυσάει κ εγώ φοράω ζακέτα! Πιο κρύα άνοιξη δεν θυμάμαι…Τέτοια εποχή άλλες χρονιές είχα ήδη κάνει τουλάχιστον 20 μπάνια, και τώρα έχω κάνει μόνο 2 και με το ζόρι (άκουσε όλη η άδεια παραλία τις κραυγές μου, τόσο παγωμένη ήταν!). Ας μην χαλάμε το κέφι μας όμως, πού θα πάει, θα καλοκαιριάσει…

Και ας περάσουμε στα μαγειρέματά μας. Σήμερα φτιάχνουμε ένα πανεύκολο, πανγρήγορο και πεντανόστιμο υγιεινό γλυκάκι: τάρτα φράουλας, χωρίς ψήσιμο και μόνο με αγνά υλικά! Καλό είναι να την καταναλώσετε την επόμενη μέρα από τη στιγμή που θα τη φτιάξετε για να σφίξει η κρέμα από κάσιους. Ένα γλυκάκι που θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους!

Σας φιλώ γλυκά!

Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας
Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας

Υλικά:
για τη βάση:
1 φλ. αμύγδαλα
1 φλ. χουρμάδες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την κρέμα:
1 1/3 φλ. κάσιους, μουλιασμένα για 8 ώρες
1/3 φλ. σιρόπι αγαύης
1/4 φλ. χυμός λεμονιού
7 φράουλες
για γαρνίρισμα
8 φράουλες, κομμένες στα 2

Εκτέλεση:

Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας
Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας

Πολτοποιώ τα αμύγδαλα με τους χουρμάδες και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα στρογγυλό τσέρκι πιέζω με τα δάχτυλα την κολλώδη αυτή βάση. Πολτοποιώ όλα τα υλικά της γέμισης και τη στρώνω πάνω στη βάση. Γαρνίρω με τις φράουλες. Βάζω την τάρτα στο ψυγείο και καταναλώνω την επόμενη μέρα για να σφίξει η κρέμα. Εγώ βέβαια δεν άντεξα και έφαγα αμέσως…
Today is the first day of summer but here in Greece, where we are supposed to have a nice hot summer, hot days have not come yet…The weather is cool, the sky is cloudy and this is so untypical of greek summer weather…Anyway we wish you a lovely summer no matter what!

Today we are making a healthy and delicious raw tart:no baking, no sugar, no butter, no eggs! A simple and quick tart with strawberries and a cashews cream, the ideal sweet treat for you and your kids!

Take care, my dear friends!

Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας
Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας
Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας
Μια αλλιώτικη τάρτα φράουλας

Ingredients:
for the crust:
1 cup almonds
1 cup dates
1 tsp vanilla extract
for the filling:
1 1/3 cup cashews, soaked for 8 hours
1/3 cup agave syrup
1/4 cup lemon juice
7 strawberries
for topping:
8 strawberries, halved
Instructions:

In a blender pulse almonds, dates and vanilla extract until smooth. Spread this sticky crust on a ring mould. Pulse the ingredients of the filling until smooth. Spread the filling on the crust, even it with a spatula and garnish with halved strawberries. Refridgerate overnight. Enjoy the day after!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 869 times, 1 visits today)

25 Comment

  1. Α-πι-θα-νη!!!!!!!!!!!
    Πόσο μου αρέσουν αυτά τα ωμοφαγικά επιδόρπια δεν λέγεται!
    Μπράβο!!!Είμαι απόλυτα σίγουρη για τη νοστιμιά της!
    Καλό καλοκαίρι!!!!

  2. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα κορίτσια!!! Πράγματι κι εμείς εδώ έχουμε 15 βαθμούς!!!!!!!!!!!!!!! Τί να πω;;;;
    Υπέροχη η τάρτα σας, όμορφη, νόστιμη σίγουρα κι ακόμα πιο σίγουρα υγιεινή!!!!
    Φιλιά καλημέρας!! 🙂

    1. Καλή σου μέρα, κοριτσάκι! Είναι όντως πολύ νόστιμη! Ναι, άνετα μπορείς να το αντικαταστήσεις! Περιμένουμε εντυπώσεις!
      Φιλάκια πολλά!

    1. Γεια σου, Μαργαρίτα μας! Να χαίρεστε τον μπαμπά σας! Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είναι γύρω στα 20cm.
      Καλή επιτυχία κ φιλάκια πολλά!
      Και του χρόνου!

      1. ήταν τέλεια ξετρελάθηκαν όλοι!θέλουμε να την ξαναφτιάξουμε !έχεις δοκιμάσει παραλλαγή με άλλο φρούτο?σκεφτόμουν κεράσια ποια είναι η γνώμη σου?έχεις κάποια άλλη ιδέα?

  3. Aχ πόσο χαίρομαι που σας άρεσε! Εχω φτιάξει παρόμοια με μύρτιλλα. Φαντάζομαι θα ταιριάζει κ με κεράσια. Τσέκαρε μόνο την τελική γλυκύτητα της κρέμας κ προσάρμοσέ την ανάλογα.
    Ενημέρωσέ με αν την φτιάξεις με άλλο φρούτο!
    Φιλάκια πολλά πολλά, κοριτσάκι μου!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *