The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ψωμί

Πεντανόστιμα ψωμάκια- Yummy bread buns

Print Friendly
Μια συνταγή για ψωμάκια που είναι γνωστή στους περισσότερους. Πανεύκολα και πολύ γρήγορα ψωμάκια που δεν χρειάζονται φούσκωμα, είναι πολύ νόστιμα είτε σκέτα είτε με διάφορες γεμίσεις, δοκιμάστε τα. Είναι πολύ ωραία και για σνακ στο γραφείο ή για το σχολείο των παιδιών.
DSCN8025
Υλικά:
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή
αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κγ μπέικιν πάουντερ
330ml μπύρα
1 κ.σ. μέλι
1 κσ αλάτι

 

πρόσθετα:
τυρί φέτα, παρμεζάνα, δεντρολίβανο, ρίγανη
θυμάρι, κρεμμύδι, σκόρδο, λιαστή ντομάτα
σουσάμι, κ.α.

Εκτέλεση:Ρίχνω το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτω το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνω καλά τα υλικά. Δίνω στη ζύμη σχήμα φραντζόλας ή μικρά ψωμάκια, τα αφήνω σκέτα ή τα γεμίζω με διάφορα υλικά, εγώ στα ψωμάκια μου έβαλα:  ρίγανη και φέτα, κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο) και σουσάμι, λιαστή ντομάτα και βασιλικό, δεντρολίβανο και σκόρδο(πολύ ψιλοκομμένο), παρμεζάνα και θυμάρι. Πασπαλίστε με τυράκι ή σουσάμι ή λίγο αλεύρι. Τα βάζω σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα ή σε σιλικόνη. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC σε αέρα, για περίπου 40΄, να ροδίσει και να φουσκώσει. Αυτοσχεδιάστε!!!
Αν σας μείνουν ψωμάκια, δύσκολο μου φαίνεται, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και φάτε τα την επόμενη μέρα

Πεντανόστιμα ψωμάκια
A very easy recipe for quick and delicious bread buns! You can add various ingredients and enjoy many different tastes. A healthy snack for work and for your kids at school! Try them!

Ingredients:

600gr. Self rising flour
Πεντανόστιμα ψωμάκια330ml beer
1Tbsp honey
1tsp salt

optional:
feta crumbles, grated parmesan, rosemary, oregano, thyme, onion, garlic, sun dried tomatoes, sesame seeds etc


Directions:


Place flour in a bowl, add salt, honey and beer. Knead well all the ingredients. Shape dough into a bread roll or bread buns and place it/ them on a baking tray lined with baking sheet. You can add some additional ingredients. I made the following combinations:  oregano+feta, very finely chopped onion+sesame seeds, sundried tomatoes+basil, rosemary+garlic, parmesan+thyme. Improvise! Sprinkle with cheese or sesame seeds. Bake in preheated oven to180οC for about 40΄ minutes until golden brown and fluffy.

In case there are some buns left (though I seriously doubt it), wrap them with a towel and enjoy them the next day!

Πεντανόστιμα ψωμάκια
 

 

14 Comment

  1. Πολύ ωραία ψωμάκια Δήμητρα.
    Φαίνονται πολυ αφράτα και πεντανόστιμα.
    Θα τα έχω υπόψη μιας και μ αρέσουν αυτές οι συνταγές.

    Φιλιά πολλά

  2. Έχει φαγωθεί η κόρη μου να φτιάξουμε ψωμάκια γιατί έχασε μια επίσκεψη με το σχολείο λόγω ασθένειας σtην οποία θα ζυμώνανε! Ώρα για δράση!
    Kahty by anthomeli

  3. Αχ, αυτά τα ψωμάκια μπύρας πόσο τα αγαπώ. Είναι πανεύκολα και παν-νόστιμα. Δεν είχα σκεφτεί να τα εμπλουτίσω. Πάντα τα έφτιαχνα και τα τρώγαμε σκέτα. Κρατάω την ιδέα για τα επιπλέον υλικά!!

    Φιλιά πολλά!