The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πλιγούρι με μελιτζάνες και πορτσίνι
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πλιγούρι με μελιτζάνες και πορτσίνι

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Έχω υπέροχα νέα! Πήρα και το τελευταίο αποτέλεσμα της βιοψίας κι είναι καθαρό! Πράγμα που σημαίνει ότι γλιτώνω τη χημειοθεραπεία και απλά θα κάνω μοναχά ακτινοβολία. Αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη που απέφυγα τα χειρότερα. Η ακτινοθεραπεία είναι μακράν ηπιότερη και χωρίς σημαντικές παρενέργειες θεραπεία σε σχέση με τη χημειοθεραπεία…Οπότε τέλος καλά…Μια παρένθεση ήταν ο καρκίνος στη ζωή μου που σύντομα θα κλείσει μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας μου. Θα κρατήσω μόνο τα καλά και θα βαδίσω στο μονοπάτι της ζωής πιο δυνατή, πιο φωτεινή και πιο σοφή.

Το καλοκαιράκι συνεχίστηκε για πολύ φέτος μέχρι προχτές δηλαδή που κάναμε και το τελευταίο μας μπάνιο. Τυχερός ο Δημητράκης μας που έχει εξελιχθεί σε μικρό δελφινάκι! Το σκηνικό του καιρού άρχισε να αλλάζει από χτες το απόγευμα και σήμερα είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι (τα σχολεία είναι κλειστά), γιατί περιμένουμε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Αυτό που από τη μια στιγμή στην άλλη το καλοκαίρι γίνεται χειμώνας με ξεπερνάει…Χάθηκαν οι εποχές και η σταδιακή μετάβαση από τη μια στην άλλη…Πού είναι το φθινοπωράκι με τη γλυκιά του ψύχρα;

Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα! Το πλιγούρι το αγαπώ πολύ! Ο δε γιόκας μου το τσακίζει. Ένα από τα αγαπημένα του φαγάκια είναι αυτό  το αρωματικό πιλάφι με λαχανικά. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω μια άλλη εκδοχή του με το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό, τη μελιτζάνα. Πρόσθεσα και αποξηραμένα μανιτάρια και βγήκε ένα φαγάκι όνειρο. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Φιλάκια πολλά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας!

Πλιγούρι με μελιτζάνες και πορτσίνι
Πλιγούρι με μελιτζάνες και πορτσίνι

Υλικά για 4 άτομα:
350 γρ. πλιγούρι
400 γρ. μελιτζάνες, σε κυβάκια
1 κιλό νερό
250 γρ. χυμός ντομάτας
20 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκος βασιλικός
αλάτι κ πιπέρι

Πλιγούρι με μελιτζάνες και πορτσίνι
Πλιγούρι με μελιτζάνες και πορτσίνι

Εκτέλεση:

Μουλιάζω για 3 ώρες τα μανιτάρια σε νερό ή λίγο λευκό κρασί. Κατόπιν τα στίβω και τα ψιλοκόβω. Βάζω για μισή ώρα σε αλατισμένο νερό τις μελιτζάνες για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένω και τις ρίχνω  στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μανιτάρια.  Προσθέτω το νερό, τον χυμό ντομάτας και το πλιγούρι και βράζω σε μέτρια φωτιά. Όταν το φαγάκι έχει πιει τα υγρά του, δοκιμάζω μήπως χρειάζεται να προσθέσω λίγο ζεστό νερό ακόμα (αν είναι σκληρό το πλιγούρι). Ρίχνω το λάδι και αλατοπιπερπώνω. Τρώγεται ευχάριστα εξίσου κρύο και ζεστό. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.634 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *