The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά

Ροζέ ριζότο με αγκινάρες κ μανιτάρια – Pink artichoke mushroom risotto

Ροζέ ριζότο με αγκινάρες κ μανιτάρια

Το ριζότο, όπως και τα ζυμαρικά, το αγαπώ για έναν πολύ σημαντικό λόγο: λειτουργεί σαν καμβάς πάνω στον οποίο μπορώ να ζωγραφίσω τον γευστικό μου πίνακα! Ανάλογα με την όρεξη, την εποχή, τα διαθέσιμα υλικά δημιουργώ νέους συνδυασμούς γεύσεων. Σε αυτό το ριζότο έχω βάλει δυο αγαπημένα μου υλικά: μανιτάρια και αγκινάρες.Το πόσο μου αρέσει ο δυόσμος δεν περιγράφεται. Χαρίζει τόσο άρωμα και δροσιά σε όποιο πιάτο κι αν προστεθεί! Και όντως το ριζότο μου το απογείωσε. Πάντως το αποτέλεσμα με ικανοποίησε με το παραπάνω!

Υλικά:
2 φλ ρύζι αρμπόριο
2 πάτοι αγκινάρες
1φλ κομμένα μανιτάρια
1/2 ξερό κρεμμύδι
15κσ νερό στο οποίο έχουν βράσει παντζάρια
3 κσ ελαιόλαδο
2 κσ ψιλοκομμένος δυόσμος
αλάτι
2 καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικά)

Ροζέ ριζότο με αγκινάρες κ μανιτάρια

Εκτέλεση:
Καθαρίζω τις αγκινάρες και τις βράζω μέχρι να μαλακώσουν. Κόβω φετούλες τα μανιτάρια και ψιλοκόβω το κρεμμύδι. Βάζω στο τηγάνι μου το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, στην συνέχεια προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γίνει διάφανο, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω μια κουτάλα ζεστό νερό ή ζωμό. Προσθέτω τον μισό δυόσμο, το ζουμάκι από τα παντζάρια και αν επιθυμώ να είναι καυτερό το ριζότο μου βάζω δυο καυτερές μικρές κόκκινες πιπερίτσες (μην ξεχάσετε να τις αφαιρέσετε πριν σερβίρετε, δεν θέλετε να τις δαγκώσετε…..). Περιμένω μέχρι να σωθεί το νερό μέχρι την επόμενη κουτάλα και ανακατεύω τακτικά. Συνεχίζω μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι και να αποκτήσει μια υπέροχη κρεμώδη υφή. Στο τέλος αλατίζω και πασπαλίζω με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Ροζέ ριζότο με αγκινάρες κ μανιτάρια

I love rice because just like pasta gives you space for creating new dishes. Depending on your mood, on the season, on what you have available in your fridge you can let your imagination work miracles! In this risotto I have used 3 of my favorite ingredients: artichokes, mushrooms and mint! The result was a fantastic dish that satisfied the whole family.

Take care, my dear friends!

Ingredients:
2 cups arborio rice
2 artichoke bottoms
1cup mushrooms, sliced
1/2 red onion, finely chopped
15 Tbsp water in which beetroots are cooked
3 Tbsp olive oil
2 Tbsp mint, finely chopped
salt and pepper
2 hot chili peppers (optional)

Ροζέ ριζότο με αγκινάρες κ μανιτάρια

Directions:
Cook artichoke bottoms until soft. Heat olive oil in a pan and saute onion along with mushrooms. Add rice and stir until translucent. Lower heat and pour hot water or vegetable stock with a ladle. Sprinkle half of the mint. Add beetroot water and chili peppers (don’t forget to remove them before serving!) Keep adding ladlefuls of stock and keep stirring until liquid is absorbed. When rice is soft and creamy season with salt and remove from heat. Top with the rest of the mint. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 303 times, 1 visits today)

8 Comment

  1. Μα τι ριζότο.. Και τι δεν έχει μέσα από τα πολυαγαπημένα μου υλικά!
    Η δε πρώτη σου φωτογραφία με έχει συνεπάρει με το ρομαντισμό της και την φρεσκάδα της… Με το δροσερό αεράκι που νιώθω ότι εισπνέω βλέποντάς την.
    Τι ωραίο back round!!

    Καλή Κυριακή εύχομαι!!!!
    Φιλιά!

  2. Ως συνοδευτικό είναι σούπερ εντυπωσιακό!!Εγώ με τις αγκινάρες είμαι τσακωμένη χρόνια αλλά έτσι όπως βλέπω το πιάτο θα το δοκίμαζα!! Φιλιά και καλό βράδυ!!

  3. Παράθεμα: Ροζέ ριζότο με αγκινάρες κ μανιτάρια-Pink artichoke mushroom risotto | Billing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *