The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά Όσπρια

Χούμους με γεύση πέστο μαιντανού- Parsley pesto hummus

Print Friendly

DSC_0001

Τι γίνεται όταν ενώνονται δυο αγαπημένες γεύσεις; Ένας πολύ πετυχημένος γάμος! Στη σημερινή συνταγή πάντρεψα την ανατολίτικη γεύση του χούμους με τη μεσογειακή του πέστο και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου ντιπάκια και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Καλή εβδομάδα να έχουμε! Σας φιλώ γλυκά!

Υλικά:
200 γρ. ωμά ρεβίθια
2 σκόρδα
3/4 από ένα ματσάκι μαιντανού
2 κ.γ. ταχίνι
χυμός 1 λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
αλάτι κ πιπέρι
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Βράζω τα ρεβύθια. Μετά βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιώ καλά. Αν μου φαίνεται πολύ πηχτό, αραιώνω με ελάχιστο νερό. Σερβίρω σε μπολάκια και πασπαλίζω με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. Καλή σας όρεξη!

DSC_0011

What happens when you combine two favorite flavors? A happy marriage! Oh yes, my friends! I am talking about the marriage of hummus and pesto! This has become one of my favorite dips lately! This middle east-mediterranean combo is a hit! Try it and you will not regret it! Take care, my good friends!

Ingredients:
200 gr. chickpeas, uncooked
2 garlic cloves
3/4 of a bunch of parsley
2 tsp tahini
juice of 1 lemon
3 Tbsp olive oil
3 Tbsp water
salt and pepper
sesame seeds for topping

DSC_0014

Directions:
Cook chickpeas. Pulse all ingredients in a food processor. If the dip is too thick, add a little of water and stir. Serve in bowls and sprinkle with sesame seeds or poppy seeds. Enjoy!

18 Comment

  1. Πραγματικά πολύ ιδιαίτερο το ντιπάκι σου και το πάντρεμα δείχνει νόστιμο και πετυχημένο!
    Φέρνω το κριτσινάκι μου και έρχομαι να … ντιπάρω!
    Φιλιά!