The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Πένες με κρέμα ψητής μελιτζάνας
Αλείμματα -Σάλτσες Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πένες με κρέμα ψητής μελιτζάνας

Print Friendly

For the recipe in Enlish click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες… Μουδιασμένη γράφω αυτές τις αράδες… Είναι η πρώτη εξάλλου μετά την αποχώρηση της αδερφούλας μου από το μπλογκοσπιτάκι μας. Είμαι στεναχωρημένη, αλλά ξέρω ότι η Δημητρούλα είναι πολύ καλά κ ότι η απόφαση που πήρε έχει να κάνει με τους ρυθμούς της νέας της ζωής στην όμορφη Κρήτη. Επειδή ίσως να σας πέρασε από το μυαλό ότι μαλώσαμε και χωρίσαμε τα τσανάκια μας, όχι, σας διαβεβαιώ δεν υπάρχει καμία ίντριγκα! Απλά κουράστηκε και εγκατέλειψε, τόσο απλά…Εγώ της είμαι πραγματικά ευγνώμων, γιατί αυτή με παρέσυρε στον μαγικό κόσμο του food blogging! Περάσαμε πολύ όμορφα, πολύ δημιουργικά, πολύ αγαπησιάρικα χτίζοντας αυτή την κοινή διαδικτυακή μας κουζίνα, η οποία είναι φυσικά ανοικτή κ μπορεί να επιστρέφει, όποτε εκείνη νιώθει την ανάγκη…Αχ, μικρέ μου Μητσάκο (έτσι την φωνάζουμε οικογενειακώς!), να είσαι καλά κ πάντα να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν κ σε κάνουν χαρούμενη! Σ’αγαπώ πολύ πολύ!

Δεν θέλω να σας κουράσω λέγοντας πολλά! Και επειδή είμαι μια πολυλογού drama queen (καρκινάκι γαρ), θα μπορούσα να πω πολλά και συγκινητικά κ βουρκωτικά (τι γλωσσοπλάστης, Θεέ μου!)… Γι’αυτό περνώ στη συνταγούλα που είναι σούπερ νόστιμη, εύκολη, απλή υπέροχη! Πρωταγωνιστεί η λατρεμένη μελιτζάνα! Πένες με πικάντικη κρεμώδη σάλτσα ψητής μελιτζάνας! Ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών για να αξιοποιήσετε αυτό το ταπεινό, αλλά πεντανόστιμο καλοκαιρινό λαχανικό!

Φιλιά πολλά!

Πένες με κρέμα ψητής μελιτζάνας
Πένες με κρέμα ψητής μελιτζάνας

Υλικά για 2-3 άτομα:
400 γρ. πένες
2 (450 γρ. αρχικά, 250 γρ. μετά το ψήσιμο) μελιτζάνες
200 ml κρέμα σόγιας ή αμυγδάλου
1 σκελίδα σκόρδου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1/2 φλ. καρύδια
3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ξερός δυόσμος
από 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι

Πένες με κρέμα ψητής μελιτζάνας
Πένες με κρέμα ψητής μελιτζάνας

Εκτέλεση:
Βάζω τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ τις τσιμπώ σε διάφορες μεριές με ένα πηρούνι. Ψήνω για 40 περίπου λεπτά στους 180 C ώσπου να μαλακώσουν κ να διαπερνά άνετα τη σάρκα τους ένα πηρούνι. Αφήνω να κρυώσουν λίγο κ μετά αφαιρώ την φλούδα τους. Πολτοποιώ στο μπλέντερ την σάρκα τους. Κατόπιν προσθέτω όλα τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το σκόρδο κ τα χτυπώ όλα μαζί. Μεταφέρω αυτή την κρέμα σε ένα τηγάνι. Στο μεταξύ βράζω τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτω στο μείγμα της μελιτζάνας την κρέμα σόγιας ή αμυγδάλου κ ανακατεύω ώσπου να πάρει μια βράση. Στο τέλος βάζω κ το ελαιόλαδο. Σουρώνω τις πένες κ τις ρίχνω μέσα στο τηγάνι να ανακατευτούν καλά με την σάλτσα. Σερβίρω κ πασπαλίζω κάθε πιάτο με καρύδι, μαϊντανό κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!

14 Comment

    1. Καλησπέρα, γλυκό κορίτσι! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ζωική κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ή ίσως και γάλα εβαπορέ (αραιωμένο). Περιμένω εντυπώσεις αν την φτιάξεις!
      Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!!

    1. Αχ, πόσο χαίρομαι που σου άρεσε, γλυκό μου κορίτσι! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Να έχεις μια υπέροχη ημέρα!
      Μουάτς!

  1. Σήμερα έκανα τη συνταγή με κάποιες διαφοροποιήσεις, γιατί δεν είχα όλα τα υλικά και έγινε πολύ νόστιμη.Αντί για καρύδια έβαλα κάσιους και αντί κρέμα σόγιας έβρασα 2 μικρές πατάτες με λίγο νερό και πολτοποίησα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (συν τις πατάτες) στο μούλτι κι έτοιμη η κρέμα.Πολύ νόστιμη!!!Μπράβο, πολύ ωραίες συνταγές και πολύ ωραίες φωτογραφίες!

    1. Γλυκιά μου Κυριακή, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Υπέροχες οι παραλλαγές σου! Χαίρομαι που εμπνεύστηκες από την συνταγή μου. Είμαι σίφγουρη ότι κ η δική σου εκδοχή θα είναι τέλεια!
      όσο για τις φωτογραφίες δίνω μεγάλη σημασία, γιατί πρέπει πρώτα να χορταίνει κ να χαίρεται το μάτι κ μετά το στομάχι! Το πιο νόστιμο πιάτο να έχεις φτιάξει, άμα δεν το παρουσιάσεις όμορφα, δεν θα προσελκύσει κανέναν!
      Σε φιλώ γλυκά! Καλά μαγειρέματα!

  2. Πωπω, τη βλέπω καιρό τη συνταγή σου, την λεχω αποθηκεύσει, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, αλλά δεν έχει τύχει ακόμα να την κάνω. Και σήμερα που πόσταρες τη φωτογραφία του γλυκού φίλου σου που την έκανε, μου ήρθε τρελή φλασιά!!! Πόσο τέλεια θα είναι αυτή η σάλτσα πάνω σε ένα καστανό ρυζάκι με σωταρισμένα μανιτάρια;;;;;; ε;;; πόσο;;;;
    Χαχαχα, γεια σου γλυκιά μου Λένια!!!

    1. Γλυκύτατο Μικάκι μου, να την φτιάξεις την συνταγουλα. Ωραίο θα είναι κ με ρυζάκι! Περιμένω εντυπώσεις! Φιλάκια πολλά πολλά, κοριτσάκι μου γλυκό!